"I Just Called to Say I Love You": Έτσι απλά...

Η μπαλάντα "I Just Called to Say I Love You" κυκλοφόρησε την 1η Αυγούστου 1984 και παραμένει μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη επιτυχία του Stevie Wonder.

 "I Just Called to Say I Love You": Έτσι απλά...

Το τραγούδι "I Just Called to Say I Love You" παρέμεινε στο Νο. 1 του Billboard Hot 100 για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες, ενώ απέσπασε 1 βραβείο Όσκαρ και 1 Golden Globe Award καθώς και τρεις υποψηφιότητες για Grammy ως soundtrack της ταινίας «Η Γυναικάρα με τα Κόκκινα» που έκανε πρεμιέρα στις 15 Αυγούστου 1984.

Το τραγούδι "I Just Called to Say I Love You" πιστοποιήθηκε «Χρυσό» σε Η.Π.Α., Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία και Νέα Ζηλανδία και «Πλατινένιο» σε Αγγλία, Πορτογαλία, Ολλανδία και Καναδά.

Οι στίχοι του τραγουδιού περιγράφουν την έκπληξη σε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο, με ένα απροσδόκητο τηλεφώνημα:

«είναι μια συνηθισμένη ημέρα
και πήρα μόνο να σου πω σ’ αγαπώ
και ότι νοιάζομαι πολύ για σένα
από τα βάθη της καρδιάς μου…»

Οι στίχοι του τραγουδιού κάνουν τον Wonder να εκπλήσσει το έρωτά του με ένα απροσδόκητο τηλεφώνημα. Σε όλο το τραγούδι, ο Wonder παραθέτει γεγονότα σε ένα ετήσιο ημερολόγιο που μπορεί να προτρέψουν κάποιον να καλέσει ένα αγαπημένο πρόσωπο. Ωστόσο, εξηγεί ότι κανένα ειδικό ετήσιο γεγονός όπως η Πρωτοχρονιά ή το Halloween δεν τον ώθησε στο κάλεσμα. Θέλει απλώς να της πει ότι την αγαπά μέσα από την καρδιά του. Η Cash Box περιέγραψε το τραγούδι ως «ένα τρυφερό και ρομαντικό γράμμα αγάπης που αποτυπώνει θαυμάσιο αίσθημα αγάπης και αισιοδοξίας».

Υπήρξε μια διαφωνία μεταξύ του Wonder, των πρώην συνεργατών του Lee Garrett, και Lloyd Chiate ως προς το ποιος έγραψε πραγματικά το τραγούδι. Ο Chiate ισχυρίστηκε σε μια αγωγή ότι αυτός και ο Garrett έγραψαν το τραγούδι χρόνια πριν από την κυκλοφορία του το 1984. Ωστόσο, η επιτροπή τάχθηκε στο πλευρό του Wonder.

Ακούστε το τραγούδι "I Just Called to Say I Love You" του Stevie Wonder: