Το "It's Now or Never" του Πρίσλεϊ γεννήθηκε από το ιταλικό "O sole mio"

Το "It's Now or Never" είναι ένα τραγούδι που ηχογραφήθηκε από τον Elvis Presley, κυκλοφόρησε ως single το 1960 και «γεννήθηκε» από το ιταλικό "Ο sole mio".

Το "It's Now or Never" του Πρίσλεϊ γεννήθηκε από το ιταλικό "O sole mio"

Το τραγούδι είναι ένα από τα σινγκλ με τις περισσότερες πωλήσεις του Presley (20 εκατομμύρια αντίτυπα) και ένα από τα σινγκλ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Ηχογραφήθηκε από τον Bill Porter στο RCA Studio B στο Νάσβιλ.

Το 1960, το "It's Now or Never" ήταν το νούμερο 1 στις ΗΠΑ για πέντε εβδομάδες και στο Ηνωμένο Βασίλειο για οκτώ εβδομάδες. Το 2005 επενεκδόθηκε και πουλήθηκαν πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Η βρετανική κυκλοφορία του καθυστέρησε για κάποιο διάστημα λόγω προβλημάτων δικαιωμάτων, επιτρέποντας στο τραγούδι να δημιουργήσει τεράστιες προκαταβολικές παραγγελίες και να μπει στο βρετανικό τσαρτ στο νούμερο ένα.

Το "It's Now or Never" είναι ένα από τα δύο δημοφιλή τραγούδια που βασίζονται στο ιταλικό τραγούδι της ναπολιτάνικης γλώσσας, "O Sole mio" (μουσική Eduardo di Capua). Το άλλο είναι το "There's No Tomorrow", που ηχογραφήθηκε από τον Αμερικανό τραγουδιστή Tony Martin το 1949, το οποίο ενέπνευσε την εκδοχή του Presley. Τους στίχους έγραψαν οι Aaron Schroeder και Wally Gold.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1950, ενώ βρισκόταν στη Γερμανία με τον αμερικανικό στρατό, ο Πρίσλεϋ άκουσε την ηχογράφηση του Μάρτιν. Είναι επίσης πιθανό ότι εμπνεύστηκε να το ηχογραφήσει λόγω της αγάπης του για τον Mario Lanza, ο οποίος είχε πρωτολανσάρει το "O Sole Mio" στο αμερικανικό κοινό. Σύμφωνα με τους New York Times είπε την ιδέα στον μουσικό του εκδότη, Freddy Bienstock, που τον επισκεπτόταν στη Γερμανία... Ο Bienstock, που πολλές φορές έβρισκε τραγουδοποιούς για τον Presley, επέστρεψε στο γραφείο του στη Νέα Υόρκη, όπου βρήκε τους τραγουδοποιούς, τον κύριο Schroeder και τον Wally Gold. Οι δυο τους έγραψαν στίχους σε μισή ώρα. Πουλώντας περισσότερους από 5 εκατομμύρια δίσκους, το τραγούδι έγινε το νούμερο ένα σε όλες τις χώρες και ήταν το σινγκλ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Ο Barry White θεώρησε αυτό το τραγούδι ως την έμπνευσή του για να αλλάξει τη ζωή του και να γίνει τραγουδιστής μετά την αποφυλάκισή του.

Στο διαφημιστικό βίντεο για το σινγκλ των Beatles του 1968 "Hey Jude", τα μέλη του συγκροτήματος ερμηνεύουν χαριτολογώντας μερικούς στίχους του τραγουδιού.