Τον τραγουδιστή αυτό ο Γαβαλάς και ο Καζαντζίδης τον είχαν κάνει εικόνισμα

Ένας λαϊκός τραγουδιστής αλλιώτικος από τους άλλους είχε αγαπηθεί πολύ από τον Γαβαλά και τον Καζαντζίδη

Τον τραγουδιστή αυτό ο Γαβαλάς και ο Καζαντζίδης τον είχαν κάνει εικόνισμα

Δεν ήταν ο ορισμός του λαϊκού τραγουδιστή, μολονότι ο ίδιος ήταν ένα λαϊκό είδωλο. Φωνή βγαλμένη από το ελαφρό τραγούδι είχε καταφέρει να συσπειρώσει γύρω του ένα πολυπληθές κοινό σε σημείο που ο Τσιτσάνης έλεγε για αυτόν πως «αν δεν φύγει από τη μέση το λαϊκό τραγούδι δεν θα σηκώσει κεφάλι».

Ο Στέλιος Καζαντζίδης και ο Πάνος Γαβαλάς τον είχαν κάνει εικόνισμα και στα πρώτα χρόνια της καριέρας τους συχνά τραγουδούσαν με τον δικό του τρόπο. Ο τραγουδιστής αυτός που δεν είναι άλλος από τον Νίκο Γούναρη είχε κάνει τους λαϊκούς καλλιτέχνες να παραμιλούν από την ανταπόκριση που είχε στο φιλόμουσο κοινό.

Μεσουράνησε τη δεκαετία του 1950 στο ελληνικό πεντάγραμμο, είτε σόλο, είτε σε συνεργασία με το Τρίο Μπελκάντο. Υπηρέτησε με συνέπεια το λεγόμενο ελαφρό τραγούδι.

Ο Νίκος Γούναρης ανέβηκε για πρώτη φορά στη μουσική σκηνή το 1936 και αναδείχθηκε στα χρόνια της Κατοχής παράλληλα με τη συμμετοχή του στην Αντίσταση. Προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στην εθνική υπόθεση της απελευθέρωσης και τιμήθηκε με το Αριστείο της Εθνικής Αντίστασης.

Μερικές από τις μεγάλες του επιτυχίες ήταν «Αυτός ο άλλος», «Ένα βράδυ που ’βρεχε», «Σκαλί σκαλί θα κατεβώ» και «Άρχισαν τα όργανα». Πέθανε το 1965 σε ηλικία 50 ετών από καρκίνο.