«Με αεροπλάνα και βαπόρια»: H Σωτηρία Μπέλλου το χαρακτήρισε «ποπ»

Η καριέρα της Σωτηρία Μπέλλου γνώρισε κάμψη στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας '60, μετά όμως προχώρησε σε συνεργασίες με κορυφαίους Έλληνες συνθέτες, όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος στο «Βρώμικο Ψωμί».

«Με αεροπλάνα και βαπόρια»: H Σωτηρία Μπέλλου το χαρακτήρισε «ποπ»

Ο Διονύσης Σαββόπουλος λοιπόν, το 1972 έγραψε τη μουσική και τους στίχους του ζεϊμπέκικου («M’ αεροπλάνα και βαπόρια»), που συμπεριλήφθηκε στο δίσκο «Βρώμικο ψωμί». Τρία χρόνια αργότερα, κυκλοφόρησε ο δίσκος με τίτλο «10 χρόνια κομμάτια». Σε αυτόν συμμετείχε και η Μπέλλου, τραγουδώντας σε δεύτερη εκτέλεση το «Ζεϊμπέκικο» και «απογειώνοντάς» το.

Ήταν μια συνεργασία που έγραψε ιστορία. Όπως είπε ο Διονύσης Σαββόπουλος στην εκπομπή «ΠΡΟΣΩΠΑ» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο, ήταν πολύ χαρούμενος και συγκινημένος που έγραψε επιτέλους ένα λαϊκό τραγούδι. Ωστόσο, μετά την ηχογράφηση του τραγουδιού, η Μπέλλου βγήκε προβληματισμένη από το στούντιο και αναφώνησε: «Αχ Διονύση, μ’ έκανες και τραγούδησα ποπ!».

Τα λόγια αυτά ξάφνιασαν τον Σαββόπουλο, αλλά ήξερε ότι η Μπέλλου αγάπησε το τραγούδι και το ερμήνευε σε κάθε ευκαιρία. Η γεννημένη στη Χαλκίδα τραγουδίστρια ταυτίστηκε μεν με το ρεμπέτικο, αλλά στο σπίτι της άκουγε κλασική μουσική, Μαρινέλλα και Έντιθ Πιαθ.