«Με αεροπλάνα και βαπόρια»: H Σωτηρία Μπέλλου το χαρακτήρισε «ποπ»

Η καριέρα της  Σωτηρία Μπέλλου γνώρισε κάμψη στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας ’60, μετά όμως προχώρησε σε συνεργασίες με κορυφαίους Έλληνες συνθέτες, όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος στο "Βρώμικο Ψωμί"

«Με αεροπλάνα και βαπόρια»: H Σωτηρία Μπέλλου το χαρακτήρισε «ποπ»

Ο Διονύσης Σαββόπουλος λοιπόν, το 1972 έγραψε τη μουσική και τους στίχους του ζεϊμπέκικου (“M’ αεροπλάνα και βαπόρια“), που συμπεριλήφθηκε στο δίσκο “Βρώμικο ψωμί”. Τρία χρόνια αργότερα, κυκλοφόρησε ο δίσκος με τίτλο “10 χρόνια κομμάτια“. Σε αυτόν συμμετείχε και η Μπέλλου, τραγουδώντας σε δεύτερη εκτέλεση το “Ζεϊμπέκικο” και “απογειώνοντάς” το.

Ήταν μια συνεργασία που έγραψε ιστορία. Όπως είπε ο Διονύσης Σαββόπουλος στην εκπομπή “ΠΡΟΣΩΠΑ” με τον Χρίστο Βασιλόπουλο, ήταν πολύ χαρούμενος και συγκινημένος που έγραψε επιτέλους ένα λαϊκό τραγούδι. Ωστόσο, μετά την ηχογράφηση του τραγουδιού, η Μπέλλου βγήκε προβληματισμένη από το στούντιο και αναφώνησε: “Αχ Διονύση, μ’ έκανες και τραγούδησα ποπ!“.

Τα λόγια αυτά ξάφνιασαν τον Σαββόπουλο, αλλά ήξερε ότι η Μπέλλου αγάπησε το τραγούδι και το ερμήνευε σε κάθε ευκαιρία. Η γεννημένη στη Χαλκίδα τραγουδίστρια ταυτίστηκε μεν με το ρεμπέτικο, αλλά στο σπίτι της άκουγε κλασική μουσική, Μαρινέλλα και Έντιθ Πιαθ.