Και ο Βαμβακάρης υπήρξε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης

Η αφήγηση του Μάρκου από την αυτοβιογραφία του θυμίζει επεισόδιο #Me Too

Και ο Βαμβακάρης υπήρξε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης

Οι διεστραμμένοι άνθρωποι δεν είναι φρούτο της εποχής μας και η σεξουαλική παρενόχληση υπήρχε ανέκαθεν, ασχέτως αν πολλά πράγματα έμεναν κρυφά. Από την αυτοβιογραφία του Μάρκου αντλούμε ένα σχετικό περιστατικό.

Διηγείται ο Μάρκος : «Έχω τραβήξει στο πεζοδρόμιο και τι πεζοδρόμιο! Ήμουν πιτσιρίκος και όμορφος, και υπήρχαν διεστραμμένοι τύποι... Όταν επούλαγα εφημερίδες πήγαινα σ' ένα εργοστάσιο του Πουσιάλου.

»Στη Σύρο αυτό ακόμα υπάρχει. Κι είχε ένα μηχανικό μέσα που ήταν παλιάνθρωπος. Όποτε πήγαινα μου' πιανε τα μάγουλα, μου' πιανε τον κώλο.. Ρε τι να σου πω, βρε; Θα σου κάνω μια φιέστα εγώ που να χεστείς, του λέω. Μπορείς να με κάνεις καλά εσύ βρε παλιάνθρωπε;

»Εγώ γύριζα με τ' αλάνια. Μια μέρα πιάνω ένα κουτσαβάκη απ' αυτουνούς που ήταν εκεί πέρα. Κοίτα, με πειράζει αυτός του λέω. Πώς θα γίνει η δουλειά να τον εβγάλουμε έξω και να τον πρήξουμε στο ξύλο; Βρεθήκανε τρεις και μου λένε. Δώσ' του ραντεβού μέρα μεσημέρι στο τάδε μέρος.

»Του δίνω ραντεβού και πήγαμε στο τάδε μέρος. Και τι να κάνει ο κερατάς; Πλακώνουν οι άλλοι. Ξύλο και των γονιώ. Τον εμιζερώσανε και τον πρήξανε. Πού να πάει να παραπονεθεί; Μετά ήταν πρησμένος και δεν παρουσιαζόταν στη δουλειά. Α. ρε Φράγκο, μου λέει. Φράγκο, μ' έλεγε, Καθολικός εγώ, Ορθόδοξος εκείνος. Α, ρε Φράγκο, μου λέει δεν το περίμενα αυτό. Κι ακόμα τι έχεις να πάθεις αν μου ξαναμιλήσεις. Εξήντα εξήντα πέντε χρονώ άντρας ήτανε...»