Με τη φωνή του Νίκου Ξανθόπουλου ένας λαϊκός συνθέτης μπήκε στα σπίτια των Ελλήνων

Ο λαϊκός αυτός συνθέτης είχε να το λέει πως χάρη στο Νίκο Ξανθόπουλο μπήκε σε όλα τα ελληνικά σπίτια

Με τη φωνή του Νίκου Ξανθόπουλου ένας λαϊκός συνθέτης μπήκε στα σπίτια των Ελλήνων

Ο Νίκος Ξανθόπουλος δεν ήταν κατ' επάγγελμα τραγουδιστής. Στην πορεία όμως έγινε μια αγαπημένη φωνή για πολλούς φιλόμουσους εκμεταλλευόμενος κυρίως την παρουσία του στις μελό ταινίες της ΚΛΑΚ ΦΙΛΜ που τον καιρό εκείνο έκοβαν χιλιάδες εισιτήρια στους κινηματογράφους.

Η αρχή έγινε με το δράμα «Σ' αγάπησα και πόνεσα» του Απόστολου Τεγόπουλου, όπου η παραγωγός εταιρία απευθύνθηκε στον Στέλιο Καζαντζίδη να ντουμπλάρει τη φωνή του Νίκου Ξανθόπουλου στο ομώνυμο τραγούδι, σύνθεση του Απόστολου Καλδάρα.

Ο Καζαντζίδης ζήτησε 20000 δρχ., πόσο απαγορευτικό κι έτσι ο συνθέτης αποφάσισε να «διδάξει» τον Ξανθόπουλο και να τον μυήσει στην τέχνη του τραγουδιού.

Το αποτέλεσμα ήταν μια απρόσμενη επιτυχία και έκτοτε ο Νίκος Ξανθόπουλος άρχισε να τραγουδά στη μεγάλη οθόνη επιτυχίες του Καλδάρα, βάζοντας τα τραγούδια του Τρικαλινού συνθέτη στα σπίτια των νεοελλήνων.

Ο Ξανθόπουλος εξελίχθηκε σε ηθοποιό-τραγουδιστή και ο Καλδάρας από τα κέρδη που του άφηναν τα κινηματογραφικά τραγούδια απαγκιστρώθηκε οριστικά από την νύχτα και από το σκληρό μεροκάματο του μουσικού.

Μια ακόμα μεγάλη επιτυχία των Καλδάρα Ξανθόπουλου ήταν ασφαλώς το «Πετραδάκι-πετραδάκι» που ακούστηκε στην ταινία, «Κάποτε κλαίνε και οι δυνατοί» παραγωγής 1967.