Ο Ζαμπέτας και ο πρωτάρης ο Κοκός που ήθελε παχύ μεροκάματο

Ποιος ήταν αυτός ο νεαρός τραγουδιστής που ζητούσε να παίρνει όσα όλοι οι άλλοι μουσικοί και τραγουδιστές στο μαγαζί του Ζαμπέτα;

Ο Ζαμπέτας και ο πρωτάρης ο Κοκός που ήθελε παχύ μεροκάματο

Φθινόπωρο 1966, στα χειμερινά ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ, στο κέντρο που εμφανίζεται ο Ζαμπέτας, γίνεται πατείς με πατώ σε. Ο μέγας μουσικοσυνθέτης και διασκεδαστής δέχεται τηλέφωνο από τον διευθυντή της Columbia.

«Γιώργο, σου στέλνω ένα νέο τραγουδιστή, θέλω να τον ανεβάσεις στο πάλκο, τον προορίζω για μεγάλο αστέρι. Για λεφτά, δεν θα τα χαλάσουμε, δώσε του ό,τι νομίζεις».

Ο Ζαμπέτας συγκατανεύει και περιμένει το νεαρό αοιδό. Κι έρχεται αυτός όλο αυτοπεποίθηση και του ζητάει δέκα χιλιάρικα.

«Τρελός είσαι, ρε; Τόσα δεν παίρνουμε όλοι μαζί».

Και αρχίζει να τραγουδά ο νεαρός και ήταν η φωνή του γλύκισμα, και μια φωνή ολόδικη του, δεν έδειχνε να μιμείται κανένα.

«Θα γράψω τραγούδια για τη φωνή σου, θα σκίσουμε, Κοκό», του λέει ο Ζαμπέτας που δεν ήθελε και πολύ για να αποκτήσει οικειότητα.

Και γίνεται η πρεμιέρα, σε κατάμεστη σάλα με Μελίνα, Ζυλ Ντασέν, Βουγιουκλάκη, Παπαμιχαήλ και άλλους πολλούς. Και σκίζει ο Κοκός που δεν ήταν άλλος από τον Σταμάτη Κόκοτα. Τον είχε ανακαλύψει ο Ξαρχάκος στο Παρίσι και τον έφερε στον Λαμπρόπουλο ο οποίος αμέσως μυρίστηκε ταλέντο και τον έστειλε στον Ζαμπέτα να τον μάθει και το κοινό των νυχτερινών κέντρων.