Καλδάρας: «Ποιος Καζαντζίδης; Από άλλον τραγουδιστή με έμαθε όλη η Ελλάδα»

Ο Απόστολος Καλδάρας έχει να το λέει πως παρά την γόνιμη συνεργασία  του με τον Στέλιο,  ο κόσμος τον έμαθε  χάρις σε άλλο τραγουδιστή

Καλδάρας: «Ποιος Καζαντζίδης; Από  άλλον τραγουδιστή με έμαθε όλη η Ελλάδα»

Στα χρόνια του '50 ο Απόστολος Καλδάρας ήταν μια ανερχόμενη δύναμη στο λαϊκό τραγούδι και η συνεργασία του με κορυφαίους τραγουδιστές και κυρίως τον Στέλιο Καζαντζίδη, τον βοήθησε να βρει τη θέση που του άξιζε.

Ο ίδιος ο Καλδάρας ωστόσο μνημονεύει έναν άλλο τραγουδιστή, που δεν ήταν κατ' ουσία τραγουδιστής, χάρις στη φωνή του οποίου μπήκε στη δεκαετία του '60 σχεδόν σε όλα τα σπίτια της χώρας.

Ο λόγος για τον Νίκο Ξανθόπουλο, που στα χρόνια του '60 κυριάρχησε ως πρωταγωνιστής στις μελό ταινίες της ΚΛΑΚ ΦΙλΜΣ του Απόστολου Τεγόπουλου.

Αυτό που δεν γνωρίζει ο πολύς κόσμος είναι ότι στην πρώτη συνεργασία Καλδάρα-Ξανθόπουλου, τη φωνή του ηθοποιού ήταν να την ντουμπλάρει ο Στέλιος Καζαντζίδης, οι υπέρογκες απαιτήσεις του οποίου προβλημάτισαν τόσο την παραγωγό εταιρία που αναγκάστηκε να βρει άλλη λύση. Συγκεκριμένα σε μια παραγωγή 200000 δραχμών ο Στέλιος ζήτησε 20000 δρχ. ποσό απαγορευτικό.

Ωστόσο ο Καλδάρας βρήκε τη λύση. Με την καθοδήγησή του ο Ξανθόπουλος τραγούδησε το «Αγάπησα και πόνεσα» και τα άλλα τραγούδια της ταινίας. Και τα τραγούδησε τόσο καλά για ηθοποιός, ώστε η ταινία να κόψει 125000 εισιτήρια και οι θεατές της να σιγοτραγουδάνε τα τραγούδια του Καλδάρα φεύγοντας από το σινεμά. Η ταινία αυτή ήταν μόνο η αρχή σε μια σειρά κινηματογραφικών έργων με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό-τραγουδιστή Ξανθόπουλο αλλά και άλλους καλλιτέχνες της εποχής εκείνης. Ο Καλδάρας συνήθιζε να εμφανίζεται στις ορχήστρες των ταινιών και αυτό του έδωσε μεγάλη αναγνωρισιμότητα, ενώ τα κέρδη από τις ταινίες τον βοήθησαν να απαγκιστρωθεί από το καθημερινό εφιάλτη του πάλκου και τα ατελείωτα ξενύχτια.