Τσιτσάνης- Μπιθικώτσης: Ποτέ δεν συμπάθησε ο ένας τον άλλο!

Μια κρυφή αντιπάθεια ανάμεσα σε δυο τιτάνες του συνεργάστηκαν σε πολλές περιπτώσεις αλλά ποτέ δεν συμπάθησε ο ένας τον άλλο

Τσιτσάνης- Μπιθικώτσης: Ποτέ δεν συμπάθησε ο ένας τον άλλο!

Στο τραγούδι «Όλοι οι Ρεμπέτες του Ντουνιά», που ερμήνευσε σε δεύτερη εκτέλεση ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης ακούγονται φιλοφρονήσεις ανάμεσα στον τραγουδιστή και τον Βασίλη Τσιτσάνη.

Το τραγούδι βέβαια είναι του Μάρκου Βαμβακάρη αλλά η συμμετοχή του Τσιτσάνη είναι σημαντική, γιατί εκτός από καλλιτεχνικός διευθυντής της Columbia που έδωσε το πράσινο φως για να βγει από την αφάνεια ο πατριάρχης του ρεμπέτικου, κάνει σεκόντο στην πρώτη φωνή και φαίνεται να παίζει μπουζούκι στην ηχογράφηση. Ή τουλάχιστον αυτό εικάζεται από την ατάκα του Μπιθικώτση: «Γεια σου Τσιτσάνη μου, με τη γλυκιά σου πενιά!»

«Γεια σου, Γρηγόρη μου!» απαντά όλο ενθουσιασμό ο Τρικαλινός συνθέτης. Στην πραγματικότητα όμως οι δυο τους δεν είχαν τις καλύτερες σχέσεις. Είναι γνωστό ότι ο Τσιτσάνης λάτρευε τον Καζαντζίδη και στη δεκαετία του '50 του έδωσε μερικά από τα καλύτερα τραγούδια του να πει σε πρώτη ή δεύτερη εκτέλεση.

Ο Μπιθικώτσης από την πλευρά του εξυμνούσε πάντα τον Βαμβακάρη. « Γιατί πάνω στον Βαμβακάρη γράψαμε όλοι. Κι αν δεν ήταν αυτός δεν θα είχαμε σήμερα ούτε Χατζιδάκι ούτε Θεοδωράκη. Τον Βαμβακάρη τον θεωρώ το δέντρο της ελληνικής μουσικής, ο Τσιτσάνης είναι απλά ένας κλώνος».

Όταν μάλιστα του ζήτησαν να υποδείξει τον δεύτερο τη τάξει μετά τον Μάρκο εκείνος απάντησε: «Μετά τον Βαμβακάρη βάζω τον Μητσάκη».

Με τέτοιες δηλώσεις βέβαια δεν θα έπρεπε να περιμένει την συμπάθεια του Βασίλη Τσιτσάνη.