Να κι ένα τραγούδι που κάποιος το είπε καλύτερα κι από τον Καζαντζίδη

Τραγούδι του Τσιτσάνη από τα χρόνια του '60 ευτύχησε να έχει δύο εξαιρετικές ερμηνείες. Η μία ήταν του Καζαντζίδη...

Να κι ένα τραγούδι που κάποιος το είπε καλύτερα κι από τον Καζαντζίδη

Ο Στέλιος Καζαντζίδης είναι από τους τραγουδιστές που κατάφερναν πάντα ή σχεδόν πάντα να κλειδώνουν τα τραγούδια με τις ερμηνείες τους. Σπάνια κάποιος τραγουδιστής τολμούσε να ηχογραφήσει σε β' εκτέλεση τραγούδια του Στέλιου, ειδικά την εποχή που εκείνος ήταν ακόμα ενεργός στα πάλκα και στη δισκογραφία.

Μια από τις λίγες εξαιρέσεις φαίνεται πως είχε ευτυχή κατάληξη. Το 1963 ο Καζαντζίδης ηχογράφησε μια σύνθεση του Βασίλη Τσιτσάνη με τίτλο: «Κλάψε σήμερα καρδιά μου». Ο Στέλιος είχε μια πυκνή συνεργασία με τον Τσιτσάνη ήδη από την δεκαετία του '50 από την οποία προέκυψαν σπουδαία τραγούδια.

Το τραγούδι είναι ένα απτάλικο από αυτά που ήταν της μόδας στα χρόνια του '60 που στη συνέχεια ξανατραγούδησε η Μπέμπα Μπλανς. Συγκρίνοντας κανείς τις δύο εκτελέσεις, διαπιστώνει πως η ερμηνεία της συμπαθούς Μπέμπας Μπλανς δεν ωχριά διόλου μπροστά σε αυτή του Καζαντζίδη -το αντίθετο μάλιστα.

Ακολουθώντας μια δική της ερμηνευτική γραμμή που φαντάζει πιο ενδιαφέρουσα, λίγο πιο αποστασιοποιημένη, δίνει μια εντελώς διαφορετική εικόνα του τραγουδιού, έξω από τον Καζαντζιδικό κύκλο. Το συμπέρασμα είναι ότι η Μπέμπα Μπλανς τόλμησε κάτι εξαιρετικά δύσκολο και πέτυχε απόλυτα εκεί που άλλα πραγματικά «θηρία» δεν τόλμησαν. Γιατί βέβαια μιλάμε για τον Καζαντζίδη, όχι για οποιονδήποτε άλλο τραγουδιστή.

Σκεφθείτε μόνο πόσες επανεκτελέσεις έχουν γίνει από γνωστούς και αγαπημένους τραγουδιστές του σήμερα που παρά την ασυλία του χρόνου φαίνονται αναιμικές μπροστά στο πάθος, τον όγκο και την τέχνη του Στέλιου Καζαντζίδη.