Χιώτης - Λίντα: Ποια ήταν η top κουμπάρα στο γάμο τους

Είχαν «κουμπάρα λεβεντιά» o Χιώτης και η Λίντα, όπως λέει και το τραγούδι, ακόμα κι αν ο γάμος τους το 1958 δεν στέριωσε παντοτινά

Χιώτης - Λίντα: Ποια ήταν η top κουμπάρα στο γάμο τους

Μανώλης Χιώτης και Μαίρη Λίντα παντρεύτηκαν το 1958 με τις ευλογίες όλων και με μια ξεχωριστή κουμπάρα, που δεν θα περίμενε κανείς.

Η Ρένα Βλαχοπούλου που τότε έψαχνε τα πατήματά της στον ελληνικό κινηματογράφο, είχε γράψει ήδη τη δική της σπουδαία Ιστορία στο τραγούδι. Η βαθιά φωνή με τις τζαζ καταλήξεις την είχε κάνει γνωστή στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού. Η ίδια διατηρούσε άριστες σχέσεις με πολλούς μουσικούς και τραγουδιστές. Είναι γνωστό ότι ήταν θαυμάστρια του Πάνου Γαβαλά, συνδεόταν φιλικά με την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου και λάτρευε τον Μανώλη Χιώτη, για τα τραγούδια και την δεξιοτεχνία του σε κιθάρα και μπουζούκι.

Όταν ο Χιώτης το 1958 αποφάσισε να επισημοποιήσει τη σχέση του με τη Μαίρη Λίντα, η Ρένα ήταν δίπλα του και προσφέρθηκε να γίνει κουμπάρα. Ακόμα κι αν ο γάμος αυτός δεν στέριωσε, το ζευγάρι έμεινε δέκα χρόνια μαζί και μεγαλούργησε στη λαϊκή σκηνή, αφήνοντας, εκτός των άλλων, και αναρίθμητα κινηματογραφικά στιγμιότυπα.

Η παρουσία της Βλαχοπούλου σε ένα γάμο τόσο ξεχωριστό για το λαϊκό τραγούδι και την Ελληνική μουσική αποτύπωσε με τον πιο αναμφισβήτητο τρόπο την βαθιά σχέση αμοιβαίου σεβασμού και αλληλοεκτίμησης που έτρεφαν την εποχή εκείνη η μία κορυφογραμμή για την άλλη σ’ ένα περιβάλλον που εξέθρεψε αξίες και μόνο πέρα από κάθε έννοια μάρκετινγκ και απατηλής εικόνας.