Γράφτηκε για θάνατο και όχι για έρωτα το «Λίγο, λίγο θα με συνηθίσεις»

Ο Απόστολος Καλδάρας εμπνεύστηκε από την αρρώστια της κόρης του και όχι από έρωτα το ρεφρέν του «Λίγο, λίγο θα με συνηθίσεις».

Γράφτηκε για θάνατο και όχι για έρωτα το «Λίγο, λίγο θα με συνηθίσεις»

Την εποχή που ο Απόστολος Καλδάρας δημιουργούσε τη μία επιτυχία μετά την άλλη, πέρασε μια σοβαρή αρρώστια η κόρη του και πέθανε αργότερα.

Μαζί με την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου είχαν βάλει τις βάσεις ώστε να γράψουν το «λίγο-λίγο θα με συνηθίσεις». Ο Καλδάρας έχει στα χέρια του ένα εξαιρετικά δυνατό κουπλέ αλλά του έλειπε ένα αντίστοιχης δυναμικής ρεφρέν. Το μυαλό τους, όμως έχει κολλήσει. Μαζί με τον Μιχάλη Μενιδιάτη που αργότερα θα το τραγουδούσε προσπαθούσαν να βρουν το κατάλληλο.

Ξαφνικά ο Καλδάρας γυρνάει στον Μενιδιάτη και του λέει «το βρήκα». Λίγες στιγμές αργότερα του λέει έχοντας στο μυαλό την κόρη του: «τι θα γίνω μες τη ζωή, αν ξυπνήσω ένα πρωί και κοιτάξω την αγκαλιά μου από μέσα να λείπεις εσύ…»

Ο συγκεκριμένος στίχος ακόμα και σήμερα τραγουδιέται ως ένας από τους πλέον ερωτικούς. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι πως ο Καλδάρας τον έγραψε έχοντας στο μυαλό του την κόρη που θα έχανε...