Μπιθικώτσης: «Αν πει αυτό το τραγούδι μου ο Καζαντζίδης, θα είμαι ευτυχισμένος»

Στα χρόνια του '50 ο Μπιθικώτσης έγραψε ένα τραγούδι που παρακαλούσε να το πει ο Στέλιος Καζαντζίδης

Μπιθικώτσης: «Αν πει αυτό το τραγούδι μου ο Καζαντζίδης, θα είμαι ευτυχισμένος»

Στα χρόνια του '50, όταν ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης δεν ήταν ακόμα τραγουδιστής αλλά μουσικός και συνθέτης είχε γράψει ένα τραγούδι που επιθυμούσε διακαώς να το πει ο ανερχόμενος τότε Στέλιος Καζαντζίδης.

Ο Μπιθικώτσης υπολόγιζε ότι αν ο Καζαντζίδης έλεγε αυτό το τραγούδι, θα τον βοηθούσε να κάνει κι αυτός όνομα και να τον υπολογίζουν περισσότερο στις εταιρίες σαν μουσικοσυνθέτη. Είτε όμως γιατί ο Καζαντζίδης αδιαφόρησε είτε γιατί ο Μπιθικώτσης άκουσε τον ιδιοκτήτη της «Ζούγκλας», του νυχτερινού κέντρου στην πλατεία Βάθη, κάποιου ονόματι Καρλή, τόλμησε και το είπε ο ίδιος. Μάλιστα το είχε απαιτήσει από τον Λαμπρόπουλο, τον διευθυντή της Columbia, ο οποίος για να πειστεί έστειλε την γραμματέα του να τον ακούσει ζωντανά να το τραγουδά για τους θαμώνες της «Ζούγκλας».

Το τραγούδι δεν είναι άλλο από το «Τρελοκόριτσο» σε στίχους Γιάννη Παπαδόπουλου, και είναι αυτό που έκανε τραγουδιστή τον Μπιθικώτση. Ωστόσο η αρχική πρεμούρα του να το δώσει στον μετέπειτα αντίζηλό του Καζαντζίδη δεν ξεχάστηκε και παλιοί του φίλοι του έκαναν συχνά καζούρα.