Σε ποιον συνθέτη είπε ο Ζαμπέτας: «Τζίμη, είσαι στην πρίζα!»

Διάσημος ο Γιώργος Ζαμπέτας όχι μόνο για την πενιά του αλλά και για τις ατάκες του

Σε ποιον συνθέτη είπε ο Ζαμπέτας: «Τζίμη, είσαι στην πρίζα!»

1962, βρισκόμαστε στη χρυσή εποχή κινηματογράφου και τραγουδιού. Κάποιοι «υψηλά ιστάμενοι» καλούν τον Γιώργο Ζαμπέτα να παίξει σε μια ηχογράφηση. Ο λαϊκός σολίστας καταφθάνει με το μπουζούκι του και αντικρίζει ένα νεαρό συνθέτη που δεν έχει αντικρίσει άλλη φορά μπουζουξή.

Ο Ζαμπέτας ζητά να ακούσει το τραγούδι που πρόκειται να ηχογραφήσει. Είναι γραμμένο σε ρυθμό τσιφτετέλι αλλά κατά παράδοξο τρόπο δεν θυμίζει λαϊκό τραγούδι.

Αφουγκράζεται τους στίχους και δίνει το «πράσινο φως». Ο συνθέτης του τραγουδιού ομολογούσε αργότερα πόσο ενθουσιάστηκε από την πενιά του Ζαμπέτα. Μέχρι τότε δεν είχε σκεφτεί ότι το μπουζούκι θα μπορούσε να είναι ανάμεσα στα όργανα που θα ερμήνευαν δικές του συνθέσεις. Επίσης θυμόταν έκτοτε την ατάκα του σοφού λαϊκού σολίστα. Ο Ζαμπέτας με το δαιμόνιό του είχε πιάσει ήδη τη μεγάλη επιτυχία, γι αυτό γύρισε και του είπε: «Τζίμη, είσαι στην πρίζα».

Ο συνθέτης δεν ήταν άλλος από τον Μίμη Πλέσσα, και το τραγούδι «Οι θαλασσιές οι χάντρες» που ερμήνευσε μοναδικά ο Δημήτρης Χορν σφραγίζοντάς το για πάντα.