Στην Columbia την είχαν για πιο μεγάλη φωνή από τον Καζαντζίδη

Μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια που υπήρξε το βαρύ πυροβολικό του ελληνικού τραγουδιού στα χρόνια του '50 και του ΄60.

Στην Columbia την είχαν για πιο μεγάλη φωνή από τον Καζαντζίδη

Το 1952 την έφερε ο Μπιθικώτσης από τη Πάτρα για ένα δοκιμαστικό στην Columbia. Όταν την άκουσε ο Μηλιόπουλος, ο Νο 1 παραγωγός της εταιρίας είπε στον Γρηγόρη: «Σε ευχαριστούμε για αυτό το αηδόνι που μας έφερες». Η νεαρή τραγουδίστρια ήταν μόλις 12 χρονών. Ο ίδιος ο Μπιθικώτση της έδωσε το πρώτο της τραγούδι με τίτλο Πήρα τη στράτα την κακιά. Θεωρείται μάλιστα ότι το θρυλικό Τρελοκόριτσο ήταν αφιερωμένο σε εκείνη.

Ξεκίνησε μια σπουδαία καριέρα μέσα στη δεκαετία του '50 με μεγάλες επιτυχίες όπως τα Λιμάνια και το Ένα σφάλμα έκανα. Συνεργάστηκε με όλους τους μεγάλους συνθέτες της εποχής ενώ ήταν μία από τις πρώτες προτάσεις του Λαμπρόπουλου προς τον Θεοδωράκη όταν εκείνος αναζητούσε τη φωνή που θα ερμήνευε τον Επιτάφιο. Τραγούδησε σε πρώτη εκτέλεση τα Παιδιά του Πειραιά ενώ τραγούδησε και τραγούδια του Ξαρχάκου και του Πλέσσα, αξέχαστα τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο.

Στην Columbia την θεωρούσαν πιο σπουδαία φωνή και από τον Καζαντζίδη, κάποιοι μάλιστα την είχαν βαφτίσει «θηλυκό Καζαντζίδη». Η Πόλυ Πάνου το «αηδόνι από την Πάτρα» εγκατέλειψε την Columbia για να ιδρύσει μαζί με τον Πάνο Γαβαλά την εταιρία Βεντέτα.