Τι είχε πει η Μαρινέλλα για τη φωνή του Καζαντζίδη

Καζαντζίδης και Μαρινέλλα αποτέλεσαν το δημοφιλέστερο ντουέτο στην ιστορία του Ελληνικού τραγουδιού.

Τι είχε πει η Μαρινέλλα για τη φωνή του Καζαντζίδη

Δύο σπουδαίοι τραγουδιστές που κυριάρχησαν στα χρυσά χρόνια του ελληνικού τραγουδιού, συνθέτοντας ένα περίβλεπτο ζευγάρι τόσο πάνω όσο και κάτω από το παλκοσένικο.

Ο Καζαντζίδης κράτησε προστατευτικά για κάποιους, δυναστικά για άλλους το «χρυσό σεκόντο του, την Θεσσαλονικιά τραγουδίστρια κάτω από την τεράστια σκιά του. Τα χρόνια περνούσαν, οι επιτυχίες διαδέχονταν η μία την άλλη, οι ισορροπίες ωστόσο άλλαζαν και η δισκογραφία απαιτούσε νέα πρόσωπα και νέες μουσικές προτάσεις. Ο Στέλιος γαλουχημένος στην εποχή του ύστερου ρεμπέτικου και του καθαρόαιμου λαϊκού άρχισε να αποσύρεται αλλά η Μαρινέλλα έβλεπε στην νέα εποχή μια σπουδαία πρόκληση για την ίδια.

Το ζευγάρι χώρισε στη ζωή και στο τραγούδι, η αλληλοεκτίμηση και ο αλληλοθαυμασμός ωστόσο δεν χάθηκαν ποτέ. Όσες φορές μίλησε ο ένας για τον άλλο, απάντησε με αποθεωτικά σχόλια. Η Μαρινέλλα αναφερόταν πάντα με θαυμασμό και ευγνωμοσύνη στον μεγάλο παρτενέρ της. Η γνώμη της για τη φωνή του Καζαντζίδη διατυπώθηκε κάποτε με τον πιο γλαφυρό τρόπο.

«Έχουν περάσει πολλές φωνές από το ελληνικό τραγούδι. Καμία δεν πλησιάζει τον Στέλιο. Όταν τραγουδούσε νόμιζες πως είχε κάποιον κρυφό ενισχυτή στο λαρύγγι του, που πολλαπλασίαζε τη δύναμη και την λαμπρότητα της φωνής του. Γι αυτό ο Στέλιος δεν είχε ανάγκη να κάνει πολλές τσαλκάντζες. Έκανε όσες ακριβώς χρειαζόταν και τις χώνευε μέσα στο τραγούδι. Αυτός ο άνθρωπος είχε στο λαιμό του χρυσάφι. Κρίμα μόνο που δεν το μοιράστηκε με περισσότερο κόσμο. Λίγοι ήταν αυτοί που είχαν την τύχη να ακούσουν ζωντανά τον Καζαντζίδη».