Χαστούκισε τον Τσιτσάνη γιατί του φέρθηκε σκάρτα!

Ο Βασίλης Τσιτσάνης ο κορυφαίος συνθέτης του λαϊκού μας τραγουδιού είχε τις αδυναμίες του όπως κάθε άνθρωπος.

Χαστούκισε τον Τσιτσάνη γιατί του φέρθηκε σκάρτα!

Μελανό σημείο στην συνεργασία του με κορυφαίους μουσικούς και τραγουδιστές παραμένει το επεισόδιο με τον Ανέστο Αθανασίου ή «Γύφτο», ένα σπουδαίο μπουζουξή και ικανό συνθέτη.

Μια τραγουδίστρια της εποχής, η Λέλα Παπαδοπούλου έχει δηλώσει για τον Αθανασίου: «Ήταν από τα πολύ καλά μπουζούκια. Αυτόν είχε ο Τσιτσάνης και καθάριζε».

Ο γιος του Αναστασίου αναφέρει πως ο πατέρας του με τον Τσιτσάνη ήταν αχώριστοι φίλοι για πολλά χρόνια. Μαζί στα μαγαζιά, μαζί στα στούντιο, κι όλη την άλλη μέρα πρόβες στο σπίτι του Τσιτσάνη. Ο Αθανασίου εκτός από σπουδαίος μουσικός προσπαθούσε να πλασαριστεί ως συνθέτης στην πιάτσα, έγραφε αρκετά τραγούδια και κάποια στιγμή το 1957 έκανε επιτυχία με το «Φωνάξτε τη μανούλα μου» που ερμήνευσε ο Στέλιος Καζαντζίδης. Τότε φαίνεται πως χάλασε και η φιλία του με τον Τσιτσάνη.

Μια μέρα ο Μηλιόπουλος, ο μεγαλοπαραγωγός της Columbia έπιασε τον Αθανασίου και του είπε ότι ο Τσιτσάνης πίσω από την πλάτη του τον σαμποτάρει λέγοντας πως τα τραγούδια του δεν είναι τίποτα σπουδαίο και να μην τα περάσουν. Τότε ο Αθανασίου ζήτησε εξηγήσεις από τον Τρικαλινό συνθέτη, τσακωθήκανε και πάνω στον καβγά τον χαστούκισε.

Έτσι έληξε μια μεγάλη φιλία και συνεργασία. Ο Τσιτσάνης με τον «Γύφτο» δεν ξανάπαιξαν ποτέ στα πάλκα ούτε στις ηχογραφήσεις. Ο Αναστασίου έφυγε για την Αμερική, όπου σταδιοδρόμησε ως μουσικός και εξασφάλισε σύνταξη για τα γεράματά του. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα σταμάτησε να παίζει σε μαγαζιά μετά το 1974. Με τον Τσιτσάνη έσμιξαν μια βραδιά στο «Χάραμα», αγκαλιάστηκαν και συμφιλιώθηκαν. Ένα χρόνο μετά ο συνθέτης της «Συννεφιασμένης Κυριακής» μας άφησε χρόνους.