Ένα τραγούδι που ούτε ο Χιώτης δεν μπορούσε να παίξει

Το '55 ο Μανώλης Χιώτης έπαιζε ακόμα τρίχορδο. Παρόλα αυτά τα τραγούδια είχαν δύσκολες και απαιτητικές εισαγωγές που λίγοι μπουζουξήδες μπορούσαν να παίξουν.

Ένα τραγούδι που ούτε ο Χιώτης δεν μπορούσε να παίξει

Ένα από αυτά αποδείχθηκε πως ούτε ο ίδιος δεν μπορούσε να παίξει. Ήταν το τραγούδι «Τα δευτερόλεπτα» που ερμήνευσε η Πόλυ Πάνου.

Ο Γιάννης Σταματίου που έπαιξε κιθάρα στην ηχογράφηση του κομματιού αναφέρει:

«Μια μέρα μου ζήτησε ο Μανώλης να πάω από το σπίτι να δοκιμάσουμε ένα τραγούδι. Στο σπίτι του ήταν κι ο Χρήστος Κολοκοτρώνης, ο στιχουργός. Μόλις άρχισε να παίζει, του λέω "Ρε Μανώλη ποιος θα το παίξει αυτό;" Μου απαντά: "Γι αυτό το έγραψα, για να μην μπορεί να το παίξει κανείς". Το κάνουμε πρόβα και πάμε στο στούντιο να το γράψουμε. Ο Χιώτης όπως πάντα ήταν καλά μελετημένος. Το παίζουμε το κομμάτι και στη δεύτερη εισαγωγή, κόλλησε, τότε δεν είχε να σταματάμε και να ξαναγράφουμε από εκεί που μείναμε. Ήταν όλα μια κι έξω. Το ξαναπαίζουμε δυο φορές ακόμα, το ίδιο πάλι. Τον πιάσαν τα νεύρα του. "Πάμε να φύγουμε" μου λέει. Την άλλη μέρα ξαναπάμε. Είχε έρθει κι ο Κολοκοτρώνης και γκρίνιαζε. "Στο 'λεγα ρε Μανώλη. Αφού εσύ κόλλησες ποιος άλλος θα μπορέσει να το παίξει;" Ο Χιώτης νευρίασε ακόμα περισσότερο. "Σκάσε ρε γρουσούζη. Εσύ φταις. Να μην ξανάρθεις στο στούντιο". του λέει. Τέλος πάντων την επόμενη φορά που πήγαμε το ηχογραφήσαμε».

Κι έτσι έγινε τραγούδι μια πραγματική σπαζοκεφαλιά για τους μελλοντικούς μπουζουξήδες. Ο Χιώτης ήταν πάντα μπροστά από όλους ακόμα και από τον εαυτό του.