Έναν άνθρωπο έτρεμε ο Γιώργος Ζαμπέτας

Χωρατατζής, μάγκας, ντόμπρος, λεβεντιά πραγματική ο Γιώργος Ζαμπέτας, αλλά έτρεμε έναν άνθρωπο.

Έναν άνθρωπο έτρεμε ο Γιώργος Ζαμπέτας

Είναι χαρακτηριστική η στιχομυθία του συνθέτη και σολίστα με τον στιχουργό Χαράλαμπο Βασιλειάδη-Τσάντα, που αναφέρει η κόρη του Κατερίνα Ζαμπέτα. Σε κάποια στιγμή ο Ζαμπέτας φέρεται να είπε στον Βασιλειάδη: «"Άντε ρε Μπάμπη, βάλε τα δυνατά σου να ηρεμήσουμε το...θηρίο". Και κάπως έτσι γεννήθηκε μια υπέροχη λαϊκή καντάδα: «Τα σκαλοπάτια».

Αλλά το προσωνύμιο «θηρίο» που αφορούσε τη γυναίκα του, την Ρούλα δεν βγήκε τυχαία. Η κυρία Ζαμπέτα δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι στον αλλοπρόσαλλο χαρακτήρα του άντρα της. Εξέφραζε πάντοτε με δυναμικό και χειμαρρώδη τρόπο την αντίθεσή της σε κάθε «στραβοτιμονιά» του Γιώργου. Ακόμα και τη ζήλεια της την υπερασπίστηκε με σθένος και σταθερότητα αναγκάζοντας τον ζωηρό καλλιτέχνη να ρίξει τα μούτρα του και να ζητήσει συγγνώμη.

Ο Ζαμπέτας δεν έπαψε ποτέ να ακούει και να σέβεται τη γνώμη της ακόμα κι αν δεν συμφωνούσε απόλυτα. Ίσως γιατί σε πολλές περιπτώσεις η Ρούλα διέκρινε πράγματα για τα οποία ο καλοπροαίρετος Ζαμπέτας εθελοτυφλούσε.

Όπως συνέβη με τους νεόνυμφους Καζαντζίδη-Μαρινέλλα τον χωρισμό των οποίων προέβλεψε η γυναικεία διαίσθηση της Ρούλας Ζαμπέτα.