«The Honeymoon Song»: Οι Beatles τραγούδησαν το «Αν θυμηθείς τ' όνειρό μου» του Μίκη Θεοδωράκη

Οι Beatles  στο ξεκίνημα τους έκαναν διασκευές σε τραγούδια και ένα από αυτά ήταν το "Αν θυμηθείς τ΄όνειρο μου" του Μίκη Θεοδωράκη.

«The Honeymoon Song»: Οι Beatles τραγούδησαν το «Αν θυμηθείς τ' όνειρό μου» του Μίκη Θεοδωράκη

Οι Beatles ερμηνεύουν το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη "Aν θυμηθείς τ΄ όνειρό μου" ως "The Honeymoon Song" στην αγγλική γλώσσα.

Οι Beatles στο ξεκίνημα της καριέρας τους, έκαναν διασκευές σε διάφορα τραγούδια στο στούντιο του ΒΒC και ένα από αυτά ήταν το “Aν θυμηθείς τ΄ όνειρό μου” του Μίκη Θεοδωράκη.

Στα αγγλικά μεταφράστηκε ως “The Honeymoon Song” και δεν ήταν η πρώτη διασκευή τραγουδιού του Μίκη, από μεγάλο συγκρότημα. Υπάρχουν πολλές τόσο δικές του όσο και του Μάνου Χατζιδάκη, παρότι οι δυο κορυφαίοι Έλληνες συνθέτες δεν επιχείρησαν να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό.

Το 1958 ο Μίκης Θεοδωράκης έγραψε το βασικό θέμα της ταινίας «Luna De Meil» («Honeymoon», «Νύχτα Γάμου») του Βρετανού σκηνοθέτη Μάικλ Πάουελ με πρωταγωνιστές τους Άντονι Στιλ και Λουντμίλα Τσερίνα.

Το τραγούδι των τίτλων «Honeymoon Song», ερμήνευσε ο Ιταλός τραγουδοποιός Μαρίνο Μαρίνι με το κουαρτέτο του και είναι το «Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου», σε στίχους Βασίλη Καρδή (ψευδώνυμο του Νίκου Γκάτσου), μουσική Μίκη Θεοδωράκη και ερμηνεύτρια τη Γιοβάνα.

Το τραγούδι άρεσε ιδιαίτερα στον Πολ Μακάρτνεϊ και πρότεινε υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος να το ηχογραφήσουν το τραγούδι για τη ραδιοφωνική εκπομπή του BBC «Pop Go The Beatles». Πράγματι, η ηχογράφηση από τα θρυλικά «Σκαθάρια» έγινε στα στούντιο του BBC στο Λονδίνο στις 16 Ιουλίου 1963 και μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο στις 8 Αυγούστου της ίδιας χρονιάς.

Η εκτέλεση των Bealtles παρέμεινε στα συρτάρια του BBC έως τις 30 Νοεμβρίου 1994, όταν συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ «The Beatles: Live at the BBC».