Ένας ήταν ο αγαπημένος τραγουδιστής του Ανδρέα Παπανδρέου

Έχουμε συνδέσει τον Ανδρέα Παπανδρέου με το ζεμπέκικο και τη Ρίτα Σακελλαρίου άλλα ούτε η Ρίτα ούτε το λαϊκό τραγούδι ήταν οι μεγάλες του αγάπες. 

Ένας ήταν ο αγαπημένος τραγουδιστής του Ανδρέα Παπανδρέου

Ο αμερικανοθρεμένος πολιτικός που σφράγισε με την παρουσία του την μεταπολιτευτική Ελλάδα έτρεφε μεγάλη αγάπη για την τζαζ μουσική. Από το 1937 μέχρι 1961 έζησε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου ζυμώθηκε με τον πολιτισμό και την κουλτούρα του νέου κόσμου. Συγκεκριμένα ο Ανδρέας Παπανδρέου αγαπούσε την τζαζ και την μουσική του Λούις Αρμστρονγκ αλλά ο αγαπημένος του τραγουδιστής ήταν ο μεγάλος Νατ Κινγκ Κόουλ, τον οποίο θαύμαζε απεριόριστα.

Η φωνή του χαρισματικού Νατ Κινγκ Κόουλ έθελγε με το πυκνό χνούδι της και τις υπέροχες χαμηλές της σε τραγούδια όπως το Unforgettable ή το I love you for sentimental reasons. Ο Παπανδρέου ήταν ένας από τα εκατομμύρια των θαυμαστών του αξεπέραστου τραγουδιστή της τζαζ ο οποίος ήταν εκτός των άλλων και σπουδαίος πιανίστας.

Ο Νατ Κινγκ Κόουλ συνόδευε συχνά μόνος του τον εαυτό του στο πιάνο και ξεχώριζε για αυτό. Το ρατσιστικό λόμπι της Αμερικής τον κυνήγησε άγρια όταν διανοήθηκε να κατοικήσει σε γειτονιά που μόνο εύποροι λευκοί είχαν σπίτι, σπάζοντας έτσι το φυλετικό μονοπώλιο.