Something in the Way: Το τραγούδι που εκτοξεύτηκε με τον νέο Batman

Το " Something in the Way " είναι ένα τραγούδι του αμερικανικού ροκ συγκροτήματος Nirvana , γραμμένο από τον τραγουδιστή και κιθαρίστα Kurt Cobain.  Το τραγούδι  εκτοξεύτηκε με τον νέο Batman

 Something in the Way: Το τραγούδι που εκτοξεύτηκε με τον νέο  Batman

Το "Something in the Way" που δεν κυκλοφόρησε ποτέ ως σινγκλ, μπήκε για πρώτη φορά στα charts τον Αύγουστο του 2020, αφού εμφανίστηκε στο πρώτο τρέιλερ της αμερικανικής ταινίας με υπερήρωες , The Batman . Το τραγούδι έφτασε στο νούμερο δύο στο τσαρτ πωλήσεων ψηφιακών τραγουδιών του Billboard στις ΗΠΑ, και στο νούμερο πέντε στα τσαρτ πωλήσεων εναλλακτικών ψηφιακών τραγουδιών στις ΗΠΑ. Έφτασε επίσης στα κορυφαία 20 στα ψηφιακά μουσικά charts της Amazon Music και του iTunes .

Μετά την κυκλοφορία της ταινίας στους κινηματογράφους τον Μάρτιο του 2022, η υπηρεσία ροής ήχου Spotify ανέφερε αύξηση 1200% στις ροές του τραγουδιού στην πλατφόρμα, ενώ το Billboard ανέφερε αύξηση 1.508%% στις επίσημες ροές στις ΗΠΑ και 1.888% αύξηση στις λήψεις . Το τραγούδι εμφανίστηκε για άλλη μια φορά σε πολλά τσαρτ του Billboard , φτάνοντας στο νούμερο 2.

Το "Something in the Way" αρχικά πιστευόταν ότι βασίστηκε σε μια περίοδο που ο Cobain ήταν άστεγος και κοιμόταν κάτω από τη γέφυρα Young Street , κοντά στο σπίτι της παιδικής του ηλικίας στην πατρίδα του , το Aberdeen, στην Ουάσιγκτον . H πραγματικότητα της κατάστασης του Cobain όμως κατά τη διάρκεια της περίπου τετράμηνης περιόδου αστέγου ήταν «πιο οδυνηρή» από την εκδοχή που παρουσιάστηκε στο «Something in the Way».

Στην αρχή, ο Κομπέιν κοιμόταν «κουλουριασμένος σαν γατάκι» σε ένα χάρτινο κουτί ψυγείου στη βεράντα του Dale Crover , ντράμερ του τοπικού συγκροτήματος, των Melvins . Μετά από αυτό, κοιμόταν στους διαδρόμους παλιών πολυκατοικιών με κεντρική θέρμανση, φεύγοντας πριν οι κάτοικοι της πολυκατοικίας εγκαταλείψουν τα διαμερίσματά τους. Περιστασιακά, αυτός και ένας φίλος του έβλεπαν τηλεόραση και κοιμόντουσαν στην αίθουσα αναμονής του Νοσοκομείου Γκρέις Χάρμπορ, με τον Κομπέιν να παίρνει φαγητό από την καφετέρια χρεώνοντάς το σε αριθμούς δωματίων που εφευρέθηκαν.

Ο ίδιος ο Cobain πρότεινε ότι το τραγούδι δεν ήταν απαραίτητα αυτοβιογραφικό, λέγοντας στον βιογράφο των Nirvana Michael Azerrad ότι οι στίχοι ήταν «σαν να ζούσα κάτω από τη γέφυρα και να πέθαινα από AIDS , αν ήμουν άρρωστος και δεν μπορούσα να κουνηθώ και ήμουν ένας άνθρωπος του δρόμου. Αυτή ήταν κάπως η φαντασίωση». Σε μια συνέντευξη του 2021 στους Los Angeles Times , η χήρα του Cobain, Courtney Love , χαρακτήρισε το "Something in the Way" "ένα από τα σπουδαία ροκ τραγούδια όλων των εποχών" και το περιέγραψε ως ο Κομπέιν "να βγαίνει με νύχια... Λέει στον εαυτό του οτιδήποτε μόνο για να περάσω».