Βλαχοπούλου σε Πάνο Γαβαλά: «Έλα αγόρι μου, τι έχεις; Μη μας πάθεις τίποτα»

Στα χρόνια του εξήντα οι μεγάλοι τραγουδιστές είχαν το μερίδιο της δημοφιλίας που τους αναλογούσε.

Βλαχοπούλου σε Πάνο Γαβαλά: «Έλα αγόρι μου, τι έχεις; Μη μας πάθεις τίποτα»

Μια εποχή ο Γαβαλάς συναγωνιζόταν σε θαυμαστές τον Στέλιο Καζαντζίδη. Οι «Γαβαλικοί» ήταν σίγουρα πιο ραφινάτοι από τους «Καζαντζιδικούς" με πιο ευγενή ακούσματα και γούστα.

Μεγάλη θαυμάστρια του Πάνου Γαβαλά ήταν και η Ρένα Βλαχοπούλου, σπουδαία φωνή και η ίδια. Η δημοφιλής ηθοποιός που είχε ξεκινήσει ως τραγουδίστρια, εκτιμούσε αφάνταστα τα φωνητικά χαρίσματα του Γαβαλά και διασκέδαζε συχνά πυκνά στα κέντρα που εμφανιζόταν ο τραγουδιστής.

Η Ρία Κούρτη, συνεργάτιδα του Γαβαλά, αναφερόταν συχνά στις «επισκέψεις» της Ρένας Βλαχοπούλου. Σε μια από αυτές η ηθοποιός διαπίστωσε πως ο Γαβαλάς είχε χάσει πολλά κιλά. Ήταν η εποχή που ο τραγουδιστής αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα με το συκώτι του και έπρεπε αναγκαστικά να ακολουθήσει αυστηρή δίαιτα. Η Ρένα βλέποντάς τον αδυνατισμένο του είπε όλο ανησυχία: «Έλα αγόρι μου, τι έχεις; Με μας πάθεις τίποτα».

Η Ρία Κούρτη ανέφερε συχνά και τη Ζωή Λάσκαρη ως μόνιμη θαμώνα. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτή. Στο καλοκαιρινό κέντρο «Βεντέτα» που τραγουδούσαν ο Γαβαλάς και η Ρία Κούρτη έδιναν το παρών πάμπολλοι ηθοποιοί της εποχής εκείνης. Η «Τριάνα του Χειλά», το «Φαληρικόν» και η «Βεντέτα» ήταν τρία από τα κέντρα που φιλοξένησαν το δημοφιλές ντουέτο Γαβαλά-Ρίας Κούρτη στα τελευταία χρόνια της δεκαετίας του εξήντα.