Ο Βαμβακάρης είχε άποψη για τον Τσιτσάνη και την είπε!

Με αφορμή την παραμονή του στα Τρίκαλα προπολεμικά ο Μάρκος γνώρισε την οικογένεια του Τσιτσάνη.

Ο Βαμβακάρης είχε άποψη για τον Τσιτσάνη και την είπε!

Ο Βαμβακάρης αναφέρει στην αυτοβιογραφία του: «Στα Τρίκαλα επήγα προπολεμικά και κάθισα κάπου είκοσι, είκοσι πέντε μέρες, κι εκεί έγραψα τους Ρεμπέτες. Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά εμένα μ' αγαπούνε.

Στο φρούριο το οποίο το είχαν κάνει κέντρο εκεί το έγραψα και το λανσάρισα. Αλλά δεν πήγα μία φορά στα Τρίκαλα προπολεμικά. Πήγα τρεις φορές, ένα μήνα, δεκαπέντε μέρες, είκοσι μέρες».

Στη συνέχεια μιλά για τον Τσιτσάνη και την οικογένειά του, αφήνοντας κάποιες αιχμές για τον χαρακτήρα του Τρικαλινού συνθέτη, κάτι που δεν συνήθιζε ο αγαθός γίγαντας του ρεμπέτικου:

«Εγνώρισα και τους ανθρώπους του Τσιτσάνη. Έναν αδερφό έχει εκεί πέρα ο Τσιτσάνης που τον έχει βοηθήσει πολύ. Γράφει τραγούδια και παίζει και μπουζουκάκι αλλά όχι σαν τον Τσιτσάνη ε; [Τον λένε] Χρίστο. Αυτός πίνει κανά κρασί, πιο φουκαράς, πιο φτωχός και μου φαίνεται πως είναι καλύτερο σκαρί από τον Τσιτσάνη. Σκάλες πιο ψηλά απ' το Βασίλη στον χαρακτήρα».

Ο Μάρκος φαίνεται να επιβεβαιώνει τις φήμες που θέλουν κάποια τραγούδια του Τσιτσάνη να αποτελούν συνδημιουργία με τον αδερφό του. Εμείς ας κρατήσουμε το γεγονός ότι εκεί γράφτηκε ο ύμνος του ρεμπέτικου: «Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά».