«Δεν θα μας ξαναπιάσουν κορόιδα»: Το τραγούδι των Who για μια αποτυχημένη επανάσταση

“ Δεν θα μας ξαναπιάσουν κορόιδα” τραγουδά ο Ροτζερ Ντάλτρεϊ των Who, σε ένα τραγούδι που γράφτηκε για μια αποτυχημένη επανάσταση, όπου το νέο αφεντικό είναι ίδιο με το παλιό και ακούγεται στη εισαγωγή του CSI Maiami

«Δεν θα μας ξαναπιάσουν κορόιδα»: Το τραγούδι των Who για μια αποτυχημένη επανάσταση

To “We don't get foolled again” λοιπόν μιλάει στον πρώτο στίχο για μία εξέγερση. Στη μέση, ανατρέπουν αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία, αλλά στο τέλος, το νέο καθεστώς γίνεται ακριβώς όπως το παλιό «Γνωρίστε το νέο αφεντικό, ίδιο με το παλιό αφεντικό». Ο Πιτ Τάουνσεντ θεώρησε ότι η επανάσταση ήταν άσκοπη γιατί όποιος αναλαμβάνει την εξουσία είναι προορισμένος να γίνει διεφθαρμένος και εξήγησε ότι το τραγούδι ήταν κατά του κατεστημένου, αλλά «η επανάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα μακροπρόθεσμα και οι άνθρωποι θα πληγωθούν».

Το συνθεσάιζερ που κυριαρχεί αντιπροσωπεύει την επανάσταση. Ακούγεται στην αρχή όταν ξεκινά η εξέγερση και επιστρέφει στο τέλος όταν μια νέα επανάσταση ετοιμάζεται.

Ήθελαν να κάνουν μια ταινία (ολοκλήρωσαν το Tommy και την Quadrophenia) για έναν φουτουριστικό κόσμο όπου οι άνθρωποι είναι σκλαβωμένοι, αλλά σώζονται από μια ροκ συναυλία.

Το scream του Roger Daltrey θεωρείται ένα από τα καλύτερα στην ιστορία του rock και μάλιστα ήταν τόσο εκφραστικός, με αποτέλεσμα το υπόλοιπο συγκρότημα, που γευμάτιζε εκεί κοντά, νόμιζε ότι καβγάδιζε με τον μηχανικό.

Στην έκδοση του άλμπουμ έχει διάρκει 8:30, αλλά το σινγκλ συντομεύτηκε σε 3:35, ώστε να το παίζουν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί. «Μετά από αυτό αρχίσαμε να χάνουμε το ενδιαφέρον μας για τα single γιατί τα είχαν κόψει σε κομμάτια», εξήγησε ο Ντάλτρει και πρόσθεσε: "Σκεφτήκαμε, ποιο είναι το νόημα; Η μουσική μας έχει εξελιχθεί πέρα ​​από το φράγμα των τριών λεπτών και αν δεν μπορούν να χωρέσουν, θα πρέπει απλώς να ζήσουμε σε άλμπουμ."

Ο Πιτ Τάουνσεντ είπε ότι έγραψε το τραγούδι ως μήνυμα προς την υποτιθέμενη "νέα φυλή" πολιτικών που ήρθαν στις αρχές της δεκαετίας του '70. Αυτό είναι το τελευταίο τραγούδι του άλμπουμ. Ήταν και το τελευταίο τραγούδι που έπαιζαν στις συναυλίες τους για πολλά χρόνια. Αυτή ήταν μια από τις πρώτες φορές που χρησιμοποιήθηκε συνθεσάιζερ.

Το τραγούδι παίχτηκε και στο "The Concert for New York City", σε μια συναυλία συγκέντρωσης χρημάτων για τις καταστροφικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, χωρίς τον τελευταίο στίχο Γνωρίστε το νέο αφεντικό, το ίδιο με το παλιό αφεντικό».

Χρησιμοποιείται στην έναρξη της τηλεοπτικής σειράς CSI: Miami , η οποία ξεκίνησε το 2002. Κάθε επόμενο CSI περιλάμβανε ένα τραγούδι από τους The Who: Το CSI: NY χρησιμοποίησε το " Baba O'Riley " και το CSI: Cyber πήγε με το " I Can See For Miles".

Ο Πιτ Τάουνσεντ δεν έδωσε την άδεια στον Μάικλ Μουρ να χρησιμοποιήσει το τραγούδι στο ντοκιμαντέρ του κατά του Τζορτζ Μπους το 2004, “Fahrenheit 9/11”, χαρακτηρίζοντας τον αριστερό κινηματογραφιστή «νταή».

Οι Who είναι αγγλικό ροκ συγκρότημα από το Χάμμερσμιθ του Λονδίνου. Τα βασικά μέλη του συγκροτήματος ήταν ο Ρότζερ Ντάλτρι (φωνητικά), ο Πιτ Τάουνσεντ (κιθάρα), ο Τζον Εντουίστλ (μπάσο) και ο Κιθ Μουν (τύμπανα). Το περιοδικό "Rolling Stone" τους έχει κατατάξει στην 29η θέση της λίστα με τα "εκατό σπουδαιότερα συγκροτήματα όλων των εποχών".