Γιάννης Πάριος: «Μεγάλη ομάδα ο Ολυμπιακός, μου έφερε και γούρι»

Ο Παναθηναϊκάκιας Γιάννης Πάριος χρωστά ευγνωμοσύνη στον Ολυμπιακό. Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Lifo ο δημοφιλής τραγουδιστής, γνωστός φίλαθλος του Παναθηναϊκού, αναφέρθηκε στην ειρωνεία της τύχης που του έφερε ο Ολυμπιακός.

Γιάννης Πάριος: «Μεγάλη ομάδα ο Ολυμπιακός, μου έφερε και γούρι»

Tο πρώτο τραγούδι που κυκλοφόρησα ήταν η «Θάλασσα του Πειραιά», του Μητσάκη. Ο Μάτσας έδινε τραγούδι του Μητσάκη για πρώτο σε όσους πίστευε ότι θα γίνουν κάτι. Το θεωρούσε γούρι. Κι ο Γιάννης Καλατζής είπε ένα τραγούδι του Μητσάκη, η Διαμάντη είπε το «Συννεφιές», ο Νταλάρας είχε πει το «Στην εποχή του Πάγκαλου» κι εγώ είπα τη «Θάλασσα του Πειραιά», αυτό που λέει «Περαία μου, Περαία μου, με τον Σαρωνικό σου, που έχεις για καμάρι σου τον Ολυμπιακό σου». Με ρώταγαν: «Καλά, εσύ, ένας Παναθηναϊκός, τραγουδάς για τον Ολυμπιακό;» «Μα γιατί να μην το πω; Με προσβάλλει; Μεγάλη ομάδα είναι». Μου έφερε και γούρι.

Στο χασάπικο αυτό του Γιώργου Μητσάκη δεσπόζει ο στίχος: «Που έχεις για καμάρι σου τον Ολυμπιακό σου». Κι αν στην δεκαετία του '50 ο ερυθρόλευκος ύμνος ήταν το τραγούδι του Χατζιδάκι Τα παιδιά του Πειραιά, στη δεκαετία του '70 κανένα άλλο τραγούδι δεν δόξασε τόσο το μεγάλο λιμάνι και την ένδοξη ομάδα του από τη Θάλασσα του Πειραιά.

Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός παραμένει σήμα κατατεθέν μιας πόλης που εμπνεύστηκε ο αρχαίος Θεμιστοκλής και η Ιστορία της ξεκινά αμέσως μετά τους Μηδικούς πολέμους.