Διονυσίου: Η Columbia θα τον έδιωχνε, τον έσωσε ο Άκης Πάνου

Τέλη της δεκαετίας του '60 η Columbia ετοιμαζόταν να αφανίσει τον Στράτο Διονυσίου. Ο Γιώργος Μακράκης, ένας έντιμος παραγωγός στρέφεται στον Άκη Πάνου και εκείνος σώζει την καριέρα του Στράτου.  

Διονυσίου: Η Columbia θα τον έδιωχνε, τον έσωσε ο Άκης Πάνου

Ο Γιώργος Μακράκης υπήρξε ένας από τους καλύτερους παραγωγούς του λαϊκού τραγουδιού. Από τα χέρια του πέρασαν τραγουδιστές και συνθέτες μεγάλου βεληνεκούς. Το 1968 ο Λαμπρόπουλος τον φώναξε και του ανακοίνωσε την απόφασή του να διώξει τον Διονυσίου από την Columbia.

Ο Μακράκης σε μια ύστατη προσπάθεια να σώσει τον Διονυσίου από τον αφανισμό στρέφεται στον Άκη Πάνου. Του υπόσχεται να τον βοηθήσει με τον όρο να δώσει τραγούδια σε ένα δικό του τραγουδιστή. "Ευχαρίστως, αλλά μόνο αν μ' αρέσει", η απάντηση του Άκη Πάνου.

Ο Μακράκης δεν προλαβαίνει να προφέρει το όνομα του Διονυσίου και ακούει τον γνωστό για την ιδιορρυθμία του συνθέτη να συναινεί, σχολιάζοντας: "Μαγκιά!" Ανάμεσα στα τραγούδια που του εμπιστεύθηκε ήταν και το "Και τι δεν κάνω". Ο Στράτος Διονυσίου παρέμεινε στο προσκήνιο και άρχισε να αποκτά την δημοφιλία που του άξιζε.