Ο Καζαντίδης πέρασε την πρώτη του οντισιόν τραγουδώντας Βαμβακάρη

Ο Καζαντζίδης δεν ηχογράφησε ποτέ τραγούδι του Βαμβακάρη ωστόσο πέρασε την πρώτη οντισιόν τραγουδώντας Μάρκο.

Ο Καζαντίδης πέρασε την πρώτη του οντισιόν τραγουδώντας Βαμβακάρη

Στις αρχές της δεκαετίας του '50 ο Χαράλαμπος Βασιλειάδης ή Τσάντας ανακαλύπτει ένα νεαρό τραγουδιστή στις ταβέρνες της Νέας Ιωνίας. Ο σημαντικός αυτός στιχουργός αποφασίζει να τον συστήσει στον μαέστρο Στέλιο Χρυσίνη.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη και καθοριστική οντισιόν του Καζαντζίδη κι ο ίδιος παραδέχτηκε αργότερα πως αν δεν είχε καταφέρει τότε να πείσει τον Χρυσίνη ίσως να μην είχε καμία περαιτέρω τύχη στο λαϊκό τραγούδι.

Η οντισιόν ωστόσο δεν ξεκίνησε καλά. Ο Στέλιος είπε στην αρχή τρία τραγούδια που δεν άρεσαν και οι "κριτές" φάνηκαν να μην ικανοποιούνται από τις επιδόσεις του. Μόνο όταν αποφάσισε να ερμηνεύσει ένα τραγούδι του Βαμβακάρη, είδε στα μάτια τους την επιδοκιμασία.

Το τραγούδι αυτό δεν είναι άλλο από το "Χρόνια μες στην Τρούμπα". Ο Καζαντζίδης εξήγησε ότι το είχε δοκιμάσει περισσότερο από κάθε άλλο τραγούδι και είχε μπει στο πετσί του.

Το παράδοξο είναι πως ύστερα από αυτή την εξέλιξη, ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής δεν ηχογράφησε κανένα τραγούδι του Βαμβακάρη. Έτσι δύο μεγάλες μορφές του ελληνικού τραγουδιού δεν συναντήθηκαν ποτέ στο στούντιο. Ο Στέλιος πάντως παραδέχτηκε πως τραγουδούσε συχνά Βαμβακάρη στο πάλκο.