Νταλάρας: Σκληρή η απόρριψη από τον Καζαντζίδη - Δεν ξέχασε ότι τον εμψύχωσε ο Νικολόπουλος

Όταν ο Καζαντζίδης άκουσε πρώτη φορά τον Νταλάρα, τον απέρριψε. Ευτυχώς όμως για τον νεαρό τραγουδιστή υπήρχε ο Χρήστος Νικολόπουλος.

Νταλάρας: Σκληρή η απόρριψη από τον Καζαντζίδη - Δεν ξέχασε ότι τον εμψύχωσε ο Νικολόπουλος

Στα τέλη της δεκαετίας του '60 ο Στέλιος Καζαντζίδης ακούει νέους τραγουδιστές για να τους εντάξει στο δυναμικό της δισκογραφικής του εταιρίας, της Standard. Από τα γραφεία της οδού Ζήνωνος στην Ομόνοια περνά και ο νεαρός γιος του ρεμπέτη Λουκά Νταράλα για ακρόαση.

Όταν τον ακούει ο Στέλιος να τραγουδά το "Πέλαγος" του Μάνου Χατζιδάκι, τον απορρίπτει λέγοντάς του: "Δεν είσαι έτοιμος ακόμα. Η φωνή σου χρειάζεται να μεστώσει".

Ανάμεσα στους μουσικούς των ακροάσεων είναι και ο Χρήστος Νικολόπουλος που σπεύδει να πιάσει τον Νταλάρα στο διάδρομο και να τον εμψυχώσει. "Είσαι νέος ακόμα, μην απογοητεύεσαι. Υπάρχουν άλλωστε τόσες δισκογραφικές εταιρίες. Κάποιος άλλος θα ενδιαφερθεί για σένα". Πράγματι ένα χρόνο αργότερα ο Νταλάρας υπογράφει συμβόλαιο με την Minos.

Έρχονται και οι πρώτες επιτυχίες. Λίγο αργότερα τηλεφωνεί στον Νικολόπουλο και του προτείνει να τον πάρει μαζί του στα Παλιά Δειλινά. Μια μεγάλη καλλιτεχνική φιλία γεννιέται. Ο Νικολόπουλος παραδέχτηκε πάντως σε συνέντευξή του στον Κώστα Μπαλαχούτη πως σε εκείνη την πρώτη ακρόαση η φωνή του Νταλάρα ήταν άγουρη και ανώριμη. Ομολόγησε επίσης πως εκείνα τα πρώτα χρόνια ο Νταλάρας έβαζε πολύ Καζαντζίδη στο ρεπερτόριό του.

Ο ίδιος ο Γιώργος Νταλάρας είχε παραδεχτεί πως ο Καζαντζίδης ήταν ο αγαπημένος. Κι ας τον πλήγωσε κάποτε με την απόρριψή του.