Ζαμπέτας σε Ψαθά: «Δεν μασάμε! Πιο κάτω παίζει ο Τσιτσάνης»

Ο Γιώργος Ζαμπέτας ήξερε πώς να βάζει στη θέση του τον οποιονδήποτε, ακόμα και τον μεγάλο Δημήτρη Ψαθά.

Ζαμπέτας σε Ψαθά: «Δεν μασάμε! Πιο κάτω παίζει ο Τσιτσάνης»

1965, στα ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ της Γλυφάδας, πατείς με πατώ σε, στο μαγαζί παίζει ο Ζαμπέτας και σε μια στιγμή μπαίνει ο Δημήτρης Ψαθάς, κάθεται δεξιά σ' ένα τραπέζι και παραγγέλνει την "Συννεφιασμένη Κυριακή". Ο Ζαμπέτας λέει στο σερβιτόρο που του μεταφέρει την παραγγελία: "Πες του ότι δεν το ξέρουμε. Πιο κάτω, στις Τζιτζιφιές παίζει ο Τσιτσάνης, ας πάει να το ακούσει απευθείας από την αντιπροσωπεία". Ο Ψαθάς τσατίστηκε και σηκώθηκε κι έφυγε.

Ύστερα έκανε βούκινο σε όλο το δημοσιογραφικό κόσμο την στάση του λαϊκού σολίστα. Υπάρχει όμως και ο αντίλογος του Ζαμπέτα: "Κύριε, ήρθες στο μαγαζί μου, εδώ θα ακούσεις δικά μου τραγούδια. Μου παραγγέλνεις άλλα για να με προσβάλλεις. Ήρθες στη δική μου αυτοκρατορία και μου ζητάς να τοποθετήσω ξένο βασιλιά; Δεν γίνεται... Εμένα ο Ψαθάς όλα αυτά τα χρόνια με είχε αγνοήσει. Τσιτσάνη βροντολόγαγε πάντα, έγραφε στα ΝΕΑ. Τι ήρθες ρε κύριε εδώ για να με προσβάλλεις; Δεν μασάμε". Το 1983 ο Ζαμπέτας συνάντησε την κόρη του Ψαθά που η πρώτη της κουβέντα ήταν:

"Ξέρετε κύριε Ζαμπέτα, κάποτε είχατε στενοχωρήσει πολύ τον μπαμπά". Και να τι της απάντησε: "Όχι εγώ, κυρία μου. Δεν στενοχώρησα εγώ τον μπαμπά σας. Η ίδια του η πράξη τον στενοχώρησε" Της εξήγησε το επεισόδιο από την δική του πλευρά κι εκείνη φάνηκε μάλλον να κατάλαβε. Τουλάχιστον έφυγε χωρίς να πει κουβέντα. Αν μη τι άλλο ήταν ένα μάθημα αξιοπρέπειας που έδωσε δωρεάν ο Ζαμπέτας στην οικογένεια του κατά τα άλλα συμπαθούς και αξιόλογου Δημήτρη Ψαθά.