Ο Γαβαλάς, η Αμερική και η Κου Κλουξ Κλαν

Το 1973 ο Πάνος Γαβαλάς και η Ρία Κούρτη εμφανίζονται σε κέντρα της Αμερικής. Στη Βοστώνη πέφτουν θύματα ένοπλης διάρρηξης.

Ο Γαβαλάς, η Αμερική και η Κου Κλουξ Κλαν

Το 1973 ο Πάνος Γαβαλάς και η Ρία Κούρτη εμφανίζονται σε κέντρα της Αμερικής. Στη Βοστώνη πέφτουν θύματα ένοπλης διάρρηξης. Το δυσάρεστο αυτό περιστατικό αφηγήθηκε τηλεφωνικά στο περιοδικό Οικογενειακός Θησαυρός ο δεξιοτέχνης μπουζουξής Σπύρος Λιόσης:

«Δουλεύαμε μαζί με τον Πάνο Γαβαλά και την Κούρτη σε ένα κοσμικό κέντρο της Βοστόνης... πήραμε τα λεφτά μας και μόλις τελειώσαμε το πρόγραμμά μας κινήσαμε και φύγαμε από το κέντρο για να πάμε για ύπνο στο ξενοδοχείο. Ανεβήκαμε στα δωμάτιά μας αλλά διαπιστώσαμε ότι τα πάντα είχαν διαρρηχθεί και μας είχαν κλέψει ό,τι πολύτιμο είχαμε στις βαλίτσες μας... Πεταχτήκαμε έξω για να καλέσουμε σε βοήθεια. Τότε όμως βγήκαν από τις τουαλέτες οι δύο ένοπλοι κακοποιοί που φορούσαν κουκούλες, όπως οι άνθρωποι της Κου Κλουξ Κλαν. Στα χέρια τους κρατούσαν μεγάλα πιστόλια και μας πήραν και τα υπόλοιπα χρήματα που είχαμε στις τσέπες. Μας πήραν περίπου 4.000 δολάρια, δηλαδή 120.000 δραχμές»

(Οικογενειακός Θησαυρός, αρ. τεύχους 299, 24 Απριλίου, 1973)

Ύστερα από αυτό το περιστατικό ο Γαβαλάς και η Ρία Κούρτη γυρίζουν εσπευσμένα από την Αμερική.

(Πηγή: Πάνος Γαβαλάς, "Μια φωνή όλο φως", εκδόσεις Λιβάνη)