Οι θαλασσιές οι Χάντρες: Έδιωξαν την Τζένη Βάνου και το είπε ο Χορν

Ένα αστείο που ξεκίνησαν ο Μίμης Πλέσσας με τον Κώστα Πρετεντέρη με στόχο τον Δημήτρη Χορν έγινε ένα από τα πιο διαχρονικά σουξέ της ελληνικής μουσικής.

Οι θαλασσιές οι Χάντρες: Έδιωξαν την Τζένη Βάνου και το είπε ο Χορν

Οι δύο δημιουργοί σκέφτηκαν να φτιάξουν ένα τσιφτετέλι για να συμπληρώσουν το 45άρι δισκάκι που στη μια του πλευρά ακουγόταν το "Ποιος το ξέρει" από την φωνή του Δημήτρη Χορν.

Έπεισαν τον ηθοποιό να τους πει και το τσιφτετελάκι στο στούντιο έτσι για να το ακούσουν. Ο Χορν με την πεποίθηση ότι γίνεται πλάκα είπε το τραγούδι αβίαστα και πολύ εκφραστικά.

Κι ενώ όπως λέει ο ίδιος το λαϊκότροπο αυτό άσμα προοριζόταν για την Τζένη Βάνου, όταν η συμπαθής αοιδός εμφανίστηκε στο στούντιο, δεν την άφησαν αν το τραγουδήσει. Κράτησαν την εκτέλεση του Χορν και έγινε ανέλπιστα ένα τεράστιο σουξέ.

Ο Χορν εξομολογείται: " Μου ζήτησαν να το πω για να δουν πώς ακούγεται. Ο ηχολήπτης όμως το έγραψε και τους άρεσε. Όταν ήρθε η Τζένη Βάνου να το τραγουδήσει, την έδιωξαν. Εγώ βέβαια δεν το είπα για να γίνει δίσκος. Το είπα για να το ακούσουν αυτοί. Είναι δε και αηδέστατο τραγούδι. Ξέρεις τι είναι μετά να έχω παίξει του Ριχάρδους και τους Αμλέτους και να με σταματούν για τις Χάντρες;"

Την ίδια χρονιά ακούστηκε το τραγούδι ακούστηκε στην ταινία-ντοκιμαντέρ του Κλέαρχου Κονιτσιώτη «Η Αθήνα Τη Νύχτα», μια κινηματογραφική περιπλάνηση στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας στα πρότυπα των Ιταλικών ντοκιμαντέρ του '60.