Το δώρο του Ζαμπέτα στον Καζαντζίδη στο γάμο του με τη Μαρινέλλα

Ο Ζαμπέτας τίμησε τη φιλία του με τον Στέλιο κάνοντάς του ένα πολύτιμο δώρο στον γάμο του με την Μαρινέλλα.

Το δώρο του Ζαμπέτα στον Καζαντζίδη στο γάμο του με τη Μαρινέλλα

«Τότε, το 1965, αποφασίζουν ο Καζαντζίδης και η Μαρινέλλα, επιτέλους να παντρευτούν. Πήγα στο γάμο τους και μετά πήγα στο σπίτι. Τσιμπήσαμε, φάγαμε, καλαμπουρίσαμε και μου λέει ο Στέλιος, ρε μανίτσα, θέλω να κάνουμε κάνα τραγούδι μαζί. Ό,τι γουστάρει ο Στέλιος, απαντάω. Και είχα ήδη δύο τραγούδια του Δημητράκη του Χριστοδούλου έτοιμα στα μέτρα του Στέλιου. Μου άρεσε ο Στέλιος, πολύ μου άρεσε. Όλοι νομίζω οι συνθέτες, όταν γράφουν έοχυνε στο μυαλό τους και μια φωνή και πρώτα-πρώτα του Στέλιου. Έτσι ηχογραφήσαμε μετά από λίγο τον Βοριά και το Μεσάνυχτα που να σε βρω που τα είχα βάλει μόλις σε μια ταινία και τα είχανε πει μαζί ο Τζανετής με τη Μοσχολιού. Τα παίξαμε στο δίσκο μαζί με τον Στέλιο το Ζαφειρίου». Αυτά διηγείται ο ίδιος ο Ζαμπέτας.

Τα δύο αυτά τραγούδια παραμένουν ξεχωριστά στην Καζαντζιδική δισκογραφία. Σημειωτέο ότι ο Καζαντζίδης είχε να συνεργαστεί δισκογραφικά με τον Ζαμπέτα από την εποχή που γραμμοφώνησε το περίφημο "Βαθιά στη θάλασσα θα πέσω".

Όταν χώρισαν ο Στέλιος με τη Μαρινέλλα ο Ζαμπέτας ήταν από τους πρώτους που έσπασαν το σιωπηρό εμπάργκο εναντίον της και της έδωσε τραγούδια όπως το "Σταλιά-σταλιά" που την έβαλαν στο δρόμο της επιτυχίας.