Γιώργος Μητσάκης: Όταν «έκλεβε» τις γκόμενες των θαυμαστών του

Στο κέντρο "Πίγκαλς", Πατησίων 12, ο Χιώτης με τον Μητσάκη ντυμένοι στην πένα στα τέλη της δεκαετίας του '40 έκαιγαν καρδιές...

Γιώργος Μητσάκης: Όταν «έκλεβε» τις γκόμενες των θαυμαστών του

Το 1947 ο Γιώργος Μητσάκης εμφανίζεται με τον Μανώλη Χιώτη στο κέντρο "Πίγκαλς" κοντά στην πλατεία Ομονοίας, σημείο αναφοράς στο Athens by night της εποχής που θα αλλάξει τα ήθη της ψυχαγωγίας και θα προσελκύσει νέους θαμώνες στα λαϊκά μαγαζιά. Όλη η καλή κοινωνία της πρωτεύουσας πέρασε από αυτό το μαγαζί για να θαυμάσει Χιώτη και Μητσάκη ντυμένους στην πένα να παίζουν και να τραγουδούν τις μεγάλες επιτυχίες τους.

"Κι από γκόμενες άλλο τίποτα εκεί πέρα. Οι μισές ριχνόντουσαν στον Χιώτη κι οι άλλες μισές σ' εμένα", παραδέχτηκε αργότερα ο συνθέτης. Ήταν φυσικό όμως να υπάρξουν και παρατράγουδα: "Ερχόταν κάποια βράδια ένας δικηγόρος με μια πολύ ωραία κοπέλα. Κουβαρντάς και γλεντζές ήταν ο κύριος. Η γκόμενά του κάποτε μου τα 'ριξε.

Νέος ήμουνα δεν το σκεφτόμουνα. Κανονίσαμε, βγήκαμε. Ο δικηγόρος χάθηκε μετά απ' αυτό. Ύστερα από πολύ καιρό φάνηκε μόνος του στο μαγαζί. Τον είδα και τον πλησίασα. Τι κάνετε, κύριε τάδε μου, του είπα. Καιρό έχουμε να σας δούμε. Τι να κάνω ρε Μητσάκη, μου απάντησε σκεφτικός.

Εσύ είχες όλες τις γυναίκες εδώ πέρα, με τη δικιά μου βρήκες να πας; Δεν σου φτάνανε οι άλλες; Ντράπηκα, έσκυψα το κεφάλι κι έφυγα χωρίς να πω τίποτα".