Ο Βοσκόπουλος πήρε την «βαλίτσα» που δεν ήθελε ο Πουλόπουλος και την απογείωσε!

1967, θέατρο Φλορίντα, "Πέντε πρόσωπα ζητούν μεροκάματο", η μουσική επιμέλεια ανήκει στον Γιώργο Ζαμπέτα και ανάμεσα στα τραγούδια του φιγουράρει το "Μανούλα μου μανίτσα μου θα πάρω τη βαλίτσα μου" ή απλά "Η βαλίτσα".

Ο Βοσκόπουλος πήρε την «βαλίτσα» που δεν ήθελε ο Πουλόπουλος και την απογείωσε!

Τραγούδι γραμμένο για τον Γιάννη Πουλόπουλο ο οποίος μια μέρα πριν από την πρεμιέρα δηλώνει αδυναμία παρουσίας στην θεατρική παράσταση καθώς δεν τον αφήνουν από το νυχτερινό κέντρο στο οποίο εμφανίζεται την ίδια εποχή. Ως λύση τελευταίας στιγμής προτείνεται ο νεαρός Δημήτρης Μητροπάνος αλλά κι αυτός βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη. Μέσα στον πανικό πετάγεται ο αδερφός του Κώστα Βουτσά, Αριστείδης και λέει: "Να σας φέρω τον Βοσκόπουλο!"

Ο Ζαμπέτας τον ήξερε αυτό τον νεαρό από την Κοκκινιά που έκανε τον ηθοποιό αλλά έπαιζε και μπουζουκάκι. Ήταν παρών στην ακρόαση του Βοσκόπουλου στην Columbia δυο χρόνια νωρίτερα και είχε πιέσει τον παραγωγό Διονύση Μηλιόπουλο να του κάνει συμβόλαιο.

Ο Μηλιόπουλος δίσταζε αλλά ο Ζαμπέτας επέμεινε: "Θα είσαι κορόιδο αν δεν το κάνεις. Έχει φωνή καμπάνα κι ωραίο παρουσιαστικό. Τον τραβάει η πίστα" "Σώπα καλέ!" του απάντησε ο μουσικός παραγωγός και το πράγμα έμεινε στον αέρα.
Όπως στην περίπτωση της Μοσχολιού που ευεργετήθηκε από την αρνητική στάση της Πόλυς Πάνου έτσι και ο Βοσκόπουλος άρπαξε την ευκαιρία που άφησε ο Πουλόπουλος.

Ο Ζαμπέτας διηγείται: "Πάω στην πρεμιέρα και τι να δω. Είχε πάρει όλη την παράσταση στην πλάτη του ο Βοσκόπουλος γιατί ήταν δύναμη ο μπάσταρδος...Το 'χε πει το τραγούδι και το' χε κάνει λιώμα! Όλη την επιτυχία την είχε πάρει με τη Βαλίτσα μου ο Τόλης Βοσκόπουλος. Κι αυτή ήταν μόνο η αρχή σε μια συνεργασία που εκτόξευσε τον Βοσκόπουλο και του άνοιξε πλατιές της λεωφόρους της δόξας. Στοιχεία αντλήθηκαν από τη βιογραφία της Κατερίνας Ζαμπέτα: "Βαθιά στη θάλασσα θα πέσω".