Όταν ο Ζαμπέτας επισκέφθηκε Καζαντζίδη-Μαρινέλλα: Τι είπε η γυναίκα του για το νιόπαντρο ζευγάρι

Ο Γιώργος Ζαμπέτας επισκέφθηκε οικογενειακώς τους νιόπαντρους Καζαντζίδη και Μαρινέλλα στο σπίτι τους. Η γυναίκα του συνθέτη έκανε μια απίθανη πρόβλεψη.

Όταν ο Ζαμπέτας επισκέφθηκε Καζαντζίδη-Μαρινέλλα: Τι είπε η γυναίκα του για το νιόπαντρο ζευγάρι

Δεν είναι γνωστή η φιλία που συνέδεε τον Γιώργο Ζαμπέτα με τον Καζαντζίδη και τη Μαρινέλλα, ίσως γιατί ο Στέλιος δεν είπε πολλά δικά του τραγούδια. Στο γάμο τους όμως παράνυμφος ήταν η μία από τις κόρες του Ζαμπέτα και η άλλη, η Κατερίνα καταγράφει τις αναμνήσεις της από την επίσκεψη στο σπίτι του διάσημου ζεύγους λίγες μέρες μετά τον γάμο τους.

"Θυμάμαι ένα πολύ μεγάλο σπίτι το οποίο όμως ήταν σχεδόν άδειο. Μόνο στο σαλόνι είχε ένα καναπέ, δύο καρέκλες κι ένα τραπεζάκι..." Κάποια στιγμή η γυναίκα του Ζαμπέτα ρώτησε τη Μαρινέλλα "Τι γίνεται εδώ, ρε Κίτσα, δεν πήρατε ακόμα έπιπλα;" "Άστα Ρούλα μου τι να σου πω", απάντησε η Μαρινέλλα, ξεφυσώντας. "Λεφτά έχουμε. Δόξα τω Θεώ αλλά ο Στέλιος δεν θέλει πολλά πολλά... Αφού, να σκεφτείς, για να πάρω ένα φόρεμα για τη δουλειά μου, γίνεται το σώσε! Δεν μπορώ να φορώ στο πάλκο όλο τα ίδια". Στη Ρούλα Ζαμπέτα έκανε μεγάλη εντύπωση η εξομολόγηση αυτή και στο αυτοκίνητο, την ώρα της επιστροφής, προέβλεψε την τύχη του νιόπαντρου ζευγαριού

"Ξέρεις, Γιώργο... εγώ τη βλέπω τη Μαρινέλλα. Θέλει να πάει ψηλά... Δεν ξέρω κατά πόσο θα αντέξει να βρίσκεται στη σκιά του άντρα της. Να μου το θυμηθείς δεν θα μείνουνε για πολύ καιρό μαζί. Είναι διαφορετικοί..." Ο Ζαμπέτας βέβαια αντέδρασε αγανακτισμένος: "Αμάν ρε Ρούλα. Ακόμα δεν έχει φύγει το ρύζι από τα κεφάλια των ανθρώπων και μιλάς για χωρισμό. Ποια είσαι; Η Πυθία;" Ο χωρισμός τους λίγο αργότερα τον στενοχώρησε βαθιά, ήταν ωστόσο από τους πρώτους που έτεινε χείρα βοηθείας στην χωρισμένη Μαρινέλλα που ζητούσε απεγνωσμένα να κάνει μια νέα αρχή.

Αντλήθηκαν στοιχεία από το βιβλίο της Κατερίνας Γ. Ζαμπέτα, ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΜΠΕΤΑΣ "Βαθιά στη θάλασσα θα πέσω" επιμέλεια Γιώργου Τσάμπρα εκδόσεις Άγκυρα