Satisfaction: Προϊόν υπνοβασίας το τραγούδι που εκτόξευσε τους Rolling Stones;

H επιτυχία των Rolling Stones βασίστηκε πιθανόν σ' ένα επεισόδιο υπνοβασίας, τουλάχιστον όπως περιγράφεται από τον Κιθ Ρίτσαρντς.

Satisfaction: Προϊόν υπνοβασίας το τραγούδι που εκτόξευσε τους Rolling Stones;

«Την περίοδο που το έγραψα, έμενα στην περιοχή Σεν Τζονς Γουντς. Άλλαζα συνέχεια γκόμενες και ίσως αυτό επηρέασε το ύφος του τραγουδιού. Έγραψα το Satisfaction στον ύπνο μου. Σαν σε όνειρο. Δεν θα είχα ιδέα ότι το σκέφτηκα, κι ευτυχώς που, δίπλα μου, είχα ένα μικρό κασετοφωνάκι. Το παράξενο για μένα ήταν όταν ξύπνησα το πρωί κοίταξα το κασετοφωνάκι και διαπίστωσα πως η κασέτα είχε τελειώσει. Την γύρισα από την αρχή και ακούστηκε το Satisfaction. Θυμάμαι πως το είχα παίξει σε ακουστική κιθάρα. Θυμάμαι επίσης ότι η κασέτα περιείχε το τραγούδι και στη συνέχεια σαράντα λεπτά ροχαλητό.Υπήρχε μόνο ο σκελετός του κομματιού. Τον έγραψα και μετά με πήρε ο ύπνος, χωρίς να πατήσω στοπ»....

Ό,τι περιγράφει ο Ρίτσαρντς ίσως να περιέχεται σ' ένα ολόκληρο επεισόδιο υπνοβασίας. Σε κάθε περίπτωση το τραγούδι αυτό αποδείχτηκε «η κότα με το χρυσό αυγό» για τους Rollilng Stones, αφού τον Ιούνιο του 1965 άλωσαν τα αμερικάνικα charts και άνοιξαν λογαριασμό στη λεωφόρο της δόξας. Και να φανταστεί κανείς πως τους στίχους των τραγουδιών τους έγραφε συνήθως ο Μικ Τζάγκερ ο οποίος παραδέχτηκε αργότερα: «Με το τραγούδι αυτό γίναμε οι πραγματικοί Rolling Stones. Πάψαμε να είμαστε μπάντα της σειράς και γίναμε κορυφαίο συγκρότημα. Είχε πιασάρικο τίτλο και πρωτότυπο ήχο στην κιθάρα. Ήταν τραγούδι στο πνεύμα της εποχής».

Οι Έλληνες αστυνομικοί σε εκείνη την επεισοδιακή συναυλία του 1967 που δεν τελείωσε ποτέ άκουσαν το "Satisfaction" ως «θα την σφάξω» και φώναζαν στον Μικ Τζάγκερ: «στοπ ρε!»

Το ξύλο πήγαινε σύννεφο. Τέσσερις μέρες αργότερα επιβλήθηκε η δικτατορία.