Beatles: Ο Μακ Κάρτνεϊ δεν συμπάθησε τον Λένον την πρώτη φορά

Η γνωριμία του Πολ Μακ Κάρτνεϊ με τον Τζον Λένο  δεν ήταν τόσο μαγική όσο φανταζόμαστε. Έτσι τουλάχιστον αναφέρει ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ

Beatles: Ο Μακ Κάρτνεϊ δεν συμπάθησε τον Λένον την πρώτη φορά

Οι Beatles, τα σχολιαρόπαιδα από το Λίβερπουλ είναι μεγάλη ιστορία με μικρά επεισόδια που σε εκπλήσσουν.

Το συγκρότημα που σάρωσε πωλήσεις και βραβεία σε όλο τον κόσμο λέγεται ότι εμπνεύστηκε το όνομά του από την θρυλική συμμορία των μοτοσικλετιστών με τα δερμάτινα με αρχηγό τον Μάρλον Μπράντο στην ταινία ο «Ατίθασος» του 1953.

Η στιγμή που συναντήθηκαν ο Τζον Λένον με τον Πολ Μακ Κάρτνεϊ είναι ασφαλώς κομβική αλλά καθόλου μαγική αν πιστέψουμε όσα λέει ο δεύτερος για τον πρώτο. «Συνήθιζε να βάζει τα χέρια του γύρω από τους ώμους μου. Η ανάσα του μύριζε, αλλά του έδειξα κάποια μυστικά στην κιθάρα που δεν γνώριζε». Την εποχή εκείνη ήταν και οι δυο τους γύρω στα 14, ο Λένον ήταν μεθυσμένος και τίποτα δεν προοιωνιζόταν την συνέχεια.

Αν όμως αναλογιστεί κανείς την κοσμογονία των κοινωνικών αλλαγών και των καθημερινών συνηθειών, την αντισυμβατική νεολαία και την έκρηξη της ροκ, όλα αυτά που σε ένα μεγάλο βαθμό οφείλονται στους Beatles, τότε θα αναγνωρίσει πως μια ιστορική συνάντηση σαν και αυτή δεν έχει πάντοτε τον μανδύα του μεγαλείου και της επισημότητας.

Πριν αρχίσουν τη μεγάλη πορεία προς τη δόξα έπαιζαν σε μικρά κλαμπ διασκευάζοντας αμερικανικά κομμάτια των Τσακ Μπέρι και Λιτλ Ρίτσαρντ. Στις αρχές του 1962 ηχογράφησαν demo για λογαριασμό της εταιρίας Decca. Ο διευθυντής της εταιρίας Ντικ Ρόου τους απέρριψε λέγοντας στον μάνατζερ τους Μπράιαν Επστάιν: «Τα κιθαριστικά γκρουπ είναι εκτός εποχής. Κύριε Επστάιν, θα έπρεπε να επιμείνετε πουλώντας δίσκους στο Λίβερπουλ». Στο τέλος της ίδιας χρονιάς τα «Σκαθάρια» ηχογραφούσαν το πρώτο τους τραγούδι, το ιστορικό: "Love me do" με παραγωγό τον Τζορτζ Μάρτιν. Η επανάσταση είχε μόλις αρχίσει...