Love of my life: Η γυναίκα που αγάπησε ο Φρέντι Μέρκιουρι

Η ρομαντική αγάπη του Φρέντι Μέρκιουρι για την Μαίρη Όστιν δημιούργησε ένα από τα πιο ωραία τραγούδια στην Ιστορία της μουσικής.

Love of my life: Η γυναίκα που αγάπησε ο Φρέντι Μέρκιουρι

Γεννημένος το 1946 στη Ζανζιβάρη, στην εξωτική εκδοχή της πάλαι ποτέ Βρετανικής αυτοκρατορίας, έμελλε να γίνει ένας από τους γίγαντες της παγκόσμιας σκηνής.

Τραγουδοποιός και τραγουδιστής των Queen πειραματίστηκε σε όλο το μουσικό φάσμα με επιμειξία ειδών από την κλασική έως την πλέον πρωτοποριακή.

Η φωνή του Μέρκιουρι με την απεριόριστη έκταση, ο ιδιαίτερος ήχος της κιθάρας του Μπράιαν Μέι, οι στιχουργικές και μελωδικές ακροβασίες άφησαν μια πλούσια κληρονομιά στους απανταχού μουσικόφιλους.

Ο Φρέντι, αυτός ο εύθραυστος, αντιφατικός σταρ, που επιθυμούσε να ζήσει όλη του τη ζωή σε μια στιγμή, επικεντρώθηκε στο πάθος του για τους άντρες, ωστόσο δεν έπαψε να αγαπά την γυναίκα της ζωής του, την Μαίρη Όστιν στην οποία αφιέρωσε το "Love of my life", ένα συγκινητικό ύμνο στον έρωτα και στην τρυφερότητα που κανείς άλλος άντρας δεν θα μπορούσε να γράψει.

Το επιμύθιο από την συναυλία του ΄86 στο Γουέμπλεϊ βγήκε από το στόμα του Μέρκιουρι: "Έκανα το πλήθος να τραγουδά για σένα, Μαίρη".

Ο Φρέντι και η Μαίρη έζησαν αρκετά χρόνια μαζί μια αγάπη που έμοιαζε σχέση ζωής αλλά την σκίασαν γρήγορα οι απιστίες του με άλλους άντρες. Ο δεσμός τους έσπασε οριστικά με τη δημόσια παραδοχή της ομοφυλοφιλίας του, ωστόσο έμεινε μια βαθιά και ακλόνητη φιλία ανάμεσά τους που διήρκεσε μέχρι τον πρόωρο θάνατό του. Όταν ο Μέρκιουρι προσβλήθηκε από την κατάρα του 20ου αιώνα, την ασθένεια του Aids, η Όστιν ήταν πάντα εκεί για να τον περιθάλψει και να τον φροντίσει, αποδεικνύοντας πως κάποιες αγάπες δεν τελειώνουν ποτέ. Εκείνος πεθαίνοντας της άφησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του, το σπίτι και τα πνευματικά του δικαιώματα και φυσικά την "αγάπη της ζωής του", το "Love of my life"!

You've broken my heart, and now you leave me
Love of my life, can't you see?
Bring it back, bring it back
Don't take it away from me
Because you don't know
What it means to me
Love of my life, don't leave me
You've taken my love, and now desert me
Love of my life, can't you see?
Bring it back, bring it back
Don't take it away from me
Because you don't know
What it means to me
You will remember
When this is blown over
And everything's all by the way
When I grow older
I will be there at your side to remind you
How I still love you (I still love you)
Back, hurry back
Please, bring it back home to me
Because you don't know
What it means to me
Love of my life
Love of my life
Ooh, ooh