Ο Χρηστάκης πρόδωσε τον Γαβαλά και το πλήρωσε - O βρόμικος πόλεμος της Columbia

Ο Χρηστάκης αποτελεί ασφαλώς ένα ζωντανό κομμάτι της Ιστορίας του λαϊκού μας τραγουδιού. Στην πορεία του από την ανωνυμία στη δόξα και πίσω στην αφάνεια έγραψε τη δική του ιστορία.

Ο Χρηστάκης πρόδωσε τον Γαβαλά και το πλήρωσε - O βρόμικος πόλεμος της Columbia

Στις παλιές ταινίες του '60 τον βλέπουμε συνήθως δίπλα στον Πάνο Γαβαλά να παίζει κιθάρα και να χαμογελά αμήχανα. Η επιτυχία όμως τον περίμενε στην επόμενη στροφή. Όταν πήγε στον Γαβαλά ο Χρηστάκης έκανε απλά σεκόντα στην Πόλυ Πάνου στην Columbia.

Τον πήρε ο Γαβαλάς και τον επέβαλε στην Τριάνα του Χειλά πληρώνοντας ο ίδιος το μεροκάματό του. Την εποχή εκείνη δημιουργήθηκε η "Βεντέτα" μια δισκογραφική εταιρία με την σύμπραξη Πόλυς Πάνου και Γαβαλά. Εδώ ο Χρηστάκης ηχογραφεί τις πρώτες μεγάλες του επιτυχίες. Ύστερα χαλάει το εγχείρημα και ο Γαβαλάς αποχωρεί για να φτιάξει τη δική του εταιρία, την "Σονάτα" και παίρνει μαζί του τον Χρηστάκη. Οι μεγάλες επιτυχίες διαδέχονται η μία την άλλη: "Έμαθα πως είσαι μάγκας", "Η Γάτα", "Τα μπαγλαμαδάκια", "Κάθε βράδυ στις ταβέρνες τριγυρνάς", το "Πουλί" και το κορυφαίο, "Να χαρείς τα μάτια σου καλέ".

Ο Χρηστάκης εκμεταλλευόμενος την εξωστρέφεια και το τσαγανό του στην πίστα εξελίσσεται σε κυρίαρχο της νύχτας με δυσθεώρητα μεροκάματα. Την εποχή εκείνη ανήκει ακόμα στο δυναμικό της "Βεντέτας" αλλά ο γίγαντας Columbia, χτυπάει την πόρτα του και ο τραγουδιστής τρελαίνεται και ζητά από τον Γαβαλά να τον αποδεσμεύσει.

Είχε έξι χρόνια συμβόλαιο αλλά ο Γαβαλάς το σκίζει μπροστά του και του λέει: "Να πας, Χρήστο, καλή επιτυχία". Τον πήρε ο Λαμπρόπουλος πάνω στην ακμή του με τις περισσότερες πωλήσεις από κάθε άλλο λαϊκό τραγουδιστή, τον έχωσε σ' ένα συρτάρι και τον άφησε να ξεχαστεί. Δεν είπε ούτε ένα τραγούδι στην Columbia. Όλη αυτή η φασαρία έγινε για να χτυπήσουν την ανεξάρτητη εταιρία του Γαβαλά. Ο Χρηστάκης των μεγάλων σουξέ περιέπεσε γρήγορα στην αφάνεια και στην φτώχεια. Πέθανε λίγα χρόνια αργότερα στο ΙΚΑ Θεσσαλονίκης και κηδεύτηκε στην Καβάλα με έξοδα του Πάνου Γαβαλά.