«Δεν σου είπα Μάνο; Είναι γάτα η μικρή» - Η ατάκα του Καζαντζίδη για τη Μαρινέλλα

Όταν ο Χατζιδάκις άκουσε την Μαρινέλλα να κάνει τη φούγκα στο "Κουρασμένο παλικάρι", δεν πίστευε στ' αυτιά του.

«Δεν σου είπα Μάνο; Είναι γάτα η μικρή» - Η ατάκα του Καζαντζίδη για τη Μαρινέλλα

1961, συναυλία στο "Κεντρικόν". Θεοδωράκης και Χατζιδάκις συναντιούνται σ' ένα μοναδικό μουσικό γεγονός. Επί ποδός η ελαφρά ορχήστρα του ΕΙΡ, ο Μανώλης Χιώτης, και οι δύο λαϊκοί γίγαντες, Καζαντζίδης, Μπιθικώτσης.

Είναι πολλά τα παραλειπόμενα από εκείνη την ιστορική συνάντηση όπως η κατάρρευση Μπιθικώτση επί σκηνής ή τα σαρδάμ της νεαρής Μάρως Κοντού που παρουσίαζε τη συναυλία ή ακόμα και η άρνηση των μουσικών της ελαφράς ορχήστρας του ΕΙΡ να παίξουν με το Χιώτη.

Είναι καταγεγραμμένος ωστόσο και ο θαυμασμός του Χατζιδάκι για τα φωνητικά σκέρτσα της Μαρινέλλας. Το ντουέτο Καζαντζίδης-Μαρινέλλα θα τραγουδήσει έξι τραγούδια του Θεοδωράκη από τον κύκλο "Πολιτεία" και τέσσερα του Χατζιδάκι, μεταξύ των οποίων κα το "Κουρασμένο παλικάρι". Η Μαρινέλλα συνοδεύει τον Καζαντζίδη κάνοντας από μόνη της τη φούγκα και ο Χατζιδάκις δεν πιστεύει στ' αυτιά του.

"Πού τα έμαθες εσύ αυτά;" τη ρωτάει ο Χατζιδάκις. Για τη νεαρή και συνεσταλμένη τότε Μαρινέλλα αναλαμβάνει να απαντήσει ο ίδιος ο Στέλιος: "Δεν σου είπα Μάνο; Είναι γάτα η μικρή!" Κι ο Χατζιδάκις εκστασιασμένος την αποκαλεί δεύτερη Μαρίκα Νίνου στην βελτιωμένη εκδοχή της!