Νταλάρας: Ο Καζαντζίδης τον απέρριψε ζωντανά, η Μαρινέλλα τον λάτρεψε από το ραδιόφωνο!

Καζαντζίδης και Μαρινέλλα μέσα σε διάστημα ενός χρόνου έκριναν διαφορετικά τον νεαρό Γιώργο Νταλάρα στα τέλη της δεκαετίας του '60.

Νταλάρας: Ο Καζαντζίδης τον απέρριψε ζωντανά, η Μαρινέλλα τον λάτρεψε από το ραδιόφωνο!

Ο Γιώργος Νταλάρας, γιος του πρωτορεμπέτη Λουκά Νταράλα είχε δύσκολα παιδικά χρόνια αλλά ευτύχησε να κάνει μεγάλη καριέρα ως τραγουδιστής.

Στη δεκαετία του '60 ωστόσο ήταν ακόμα ένας άσημος νεαρός που αναζητώντας τα βήματά του στο τραγούδι έκανε ένα δοκιμαστικό στην Standard του Στέλιου Καζαντζίδη, που έδρευε στην οδό Ζήνωνος,στην Ομόνοια.

Τότε ο Στέλιος τον απέρριψε λέγοντάς του ότι η φωνή του δεν είχε ακόμα ωριμάσει. Τον επόμενο χρόνο ο Νταλάρας υπογράφει συμβόλαιο με την Minos και πηγαίνει φαντάρος. Η Μαρινέλλα χωρισμένη από καιρό με τον Καζαντζίδη, τον ακούει στο ραδιόφωνο να τραγουδά: "Ο ουρανός φεύγει βαρύς" του Σταύρου Κουγιουμτζή και ζητά από τον Μάτσα να τη φέρει σε επαφή μαζί του. Βάζει μάλιστα τα μεγάλα μέσα για να τον φέρει με μετάθεση στην Αθήνα, ώστε να εμφανίζεται μαζί της στο παραλιακό κέντρο Stork.

Η ίδια η Μαρινέλλα περιγράφει τη σκηνή της πρώτης τους συνάντησης στο σπίτι της: "'Ήρθε ο Γιώργος σπίτι μου. Μου χτύπησε το κουδούνι: «Είμαι ο Γιώργος Νταλάρας, ξέρετε, από τον κ. Μάτσα».

«Έλα μέσα, έλα μέσα» του έγνεψα. Τον αγκάλιασα, τον φίλησα. Είχα στ' αφτιά μου το ιδιότροπο στυλ τραγουδίσματος που είχε, την περίεργη φωνή του. Ήταν κάπως συγκρατημένος, λίγο δειλός. Ε, για 'κείνον βλέπεις ήμουν η Μαρινέλλα. Μετά γίναμε πολύ φίλοι."

Κάπως έτσι τα τραγούδια γράφουν Ιστορία!