Ποιος συνθέτης έσπασε το «εμπάργκο» Καζαντζίδη για τη Μαρινέλλα

Ο Καζαντζίδης και η Μαρινέλλα χώρισαν τον Σεπτέμβριο του 1966 και τότε εκείνη μόνη πια έπρεπε να στήσει μια δική της καριέρα.

Ποιος συνθέτης έσπασε το «εμπάργκο» Καζαντζίδη για τη Μαρινέλλα

Οι δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες γνωρίστηκαν στη Θεσσαλονίκη το 1957 κι ύστερα από επιτυχημένες εμφανίσεις στο παραθαλάσσιο κέντρο «Λουξεμβούργο» της συμπρωτεύουσας κατέβηκαν μαζί τον Νοέμβριο του 1957 στην Αθήνα ξεκινώντας την θριαμβευτική τους πορεία στην Ελληνική μουσική σκηνή. Οι διφωνίες τους άφησαν εποχή τόσο στη δισκογραφία όσο και στα πάλκα.

Εμφανίστηκαν επίσης σε ουκ ολίγες ταινίες του κινηματογράφου της εποχής. Παντρεύτηκαν τον Μάιο του 1964 αλλά στις αρχές του 1965 ο Στέλιος αποφάσισε να σταματήσει τις εμφανίσεις του στα νυχτερινά κέντρα. Τον επόμενο χρόνο το ζευγάρι χωρίζει και η Μαρινέλλα μόνη πια, πρέπει να δημιουργήσει μια σόλο καριέρα. Τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά, καθώς οι άνθρωποι του σιναφιού ερμήνευσαν προφανώς τη σιωπή Καζαντζίδη ως ένα είδος καλλιτεχνικού εμπάργκο κατά της Μαρινέλλας. Η δειλία των ανθρώπων παρερμηνεύει πολλές φορές τις προθέσεις των άλλων.

Αμφιβάλλουμε αν ο Καζαντζίδης έχοντας αποσυρθεί από τα εγκόσμια θα ήθελε με κάποιο τρόπο να πλήξει την πρώην αγαπημένη του. Για την Ιστορία πάντως ο πρώτος συνθέτης που έσπασε το υποτιθέμενο «εμπάργκο» Καζαντζίδη για τη Μαρινέλλα ήταν ο Γιώργος Κατσαρός. Ο ίδιος σε συνέντευξή του αποκάλυψε πώς ξαναείδε στο δρόμο τη Μαρινέλλα χωρισμένη πια.

«Την συναντώ στη Σταδίου, πέφτει στην αγκαλιά μου και αρχίζει και κλαίει. Μου λέει "χωρίσαμε και θέλω να με βοηθήσεις". Μετά από μία εβδομάδα φεύγαμε για τη Ρωσία και την παίρνω μαζί μου. Ο Καζαντζίδης έκανε να μου μιλήσει 10 χρόνια επειδή τη βοήθησα. Θα γύρναγε πίσω, λέει».