Η Μπέμπα Μπλανς και το σκυλάκι που το φώναζε Πόλυ (Πάνου)

Η ξανθιά "βασίλισσα" της πίστας με το ξενόφερτο όνομα Μπέμπα Μπλανς είναι πια κάτι σαν θρύλος για εμάς που τη χαζεύουμε στα ασπρόμαυρα πλάνα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Η Μπέμπα Μπλανς και το σκυλάκι που το φώναζε Πόλυ (Πάνου)

Η κατά κόσμον Αγγελική Κωνσταντοπούλου πήγε κάποτε με τουπέ στον εταιρειάρχη Πατσιφά και του δήλωσε ότι θα κρατήσει το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο "Μπέμπα Μπλανς" γιατί έτσι την ήξερε ο κόσμος. Για να πάρει όμως την πληρωμένη απάντηση: "Μα ποιος σε ξέρει, γλυκιά μου; Τώρα θα σε μάθουν".

Ο Γιώργος Ζαμπέτας την προσφωνούσε Μπέμπα Μπλου και την χαρακτήριζε παλαβιάρα, μια κούκλα χωρίς κουκούτσι μυαλό. Η γόησσα προκαλούσε με τις στιλιστικές της ακρότητες στα νυχτερινά μαγαζιά. Έχει εμφανιστεί ακόμα και με μαγιό στην πίστα! «Με το νυχτικό σου ήρθες μωρή να τραγουδήσεις;» της είπε κάποτε ο Ζαμπέτας, προσπαθώντας να σβήσει τις φωτιές που είχε ανάψει η Μπέμπα καβγαδίζοντας με την Τζένη Βάνου και τη Γιοβάννα σε κάποιο μαγαζί της Πλάκας.

Η σχέση αυτής της αμαζόνας με τις άλλες γυναίκες δεν ήταν και δεν μπορούσε να είναι αρμονική. Το αδιαπραγμάτευτο σεξαπίλ της σε έκανε είτε να τη φθονήσεις είτε να την ερωτευτείς βαθιά. Η Σωτηρία Μπέλλου, που ήταν επιρρεπής σε τέτοιους έρωτες, κόντεψε να εγκληματήσει για χάρη της. Το επεισόδιο ανασύρει ο Ανδρέας Γιακουμέλλος, γκαρσόνι τότε στο χειμερινό «Φαληρικόν» της οδού Ηπείρου. «Την είχε καψουρευτεί άσχημα τη νεαρή καλλονή και σαν την είδε με τον συνοδό της, η Σωτηρία τράβηξε σπασμένο μπουκάλι».

Ένα άλλο επεισόδιο αφηγείται η ίδια η Μπέμπα Μπλανς σε μια από τις όψιμες συνεντεύξεις της που παραπέμπει στην αντιπαλότητά της με την μεγάλη Πόλυ Πάνου: «Η Πόλυ Πάνου ήθελε να με διώξει από το μαγαζί που δουλεύαμε μαζί. Αγόρασα κι εγώ ένα σκυλάκι και του έδωσα το όνομά της. Φρόντιζα να περνώ από το πάλκο με το σκυλί και μπροστά της το φώναζα [Πόλυ]».