Ο νεαρός Καζαντζίδης στο πανί και η ταβέρνα του Μπόκαρη

Στα τέλη της δεκαετίας του '50 δυο πράγματα μπορούσαν να σε κάνουν διάσημο στην Ελλάδα: το βινύλιο και το σελιλόιντ. Αν μπορούσες  να συνδυάσεις και τα δύο, ήταν ακόμα καλύτερα.

Ο νεαρός Καζαντζίδης στο πανί και η ταβέρνα του Μπόκαρη

Η "Κυρία Δήμαρχος" με πρωταγωνίστρια τη Γεωργία Βασιλειάδου δεν είναι μόνο μια από τις κορυφαίες κωμωδίες του ελληνικού σινεμά αλλά είχε το προνόμιο να φιλοξενήσει στα πλάνα της τον αδιαφιλονίκητο βασιλιά του λαϊκού τραγουδιού, Στέλιο Καζαντζίδη, στα χρόνια της ακμής του.

Τα πλάνα στην ταβέρνα της υποψηφίου δημάρχου κινηματογραφήθηκαν το 1960 στην γνωστή ταβέρνα του Μπόκαρη στην Κηφισιά, γνωστή και ως ταβέρνα των καλοφαγάδων. Το ιστορικό αυτό μαγαζί ήταν χώρος οικείος για τον Στέλιο. Εδώ τραγούδησε στις αρχές της καριέρας του, αφού πρώτα δοκιμάστηκε στην ταβέρνα του Τηλέμαχου στη Νέα Ιωνία και στο υπόγειο του Βουτσά στην Καλογρέζα.

Στην ταινία εμφανίζεται με την κιθάρα του να τραγουδά μαζί με την Μαρινέλλα πλαισιωμένος από τους πραγματικούς συνεργάτες του και όχι από κομπάρσους όπως συνηθιζόταν αργότερα στις ελληνικές ταινίες. Όλοι είναι καθηλωμένοι στην καρέκλα α λα ρεμπέτικη κομπανία, μολονότι η Μαρινέλλα δείχνει ήδη έτοιμη να σηκωθεί και να κάνει τα δικά της. Δίπλα στο σπουδαίο τραγουδιστικό ζευγάρι διακρίνουμε τον σολίστα του μπουζουκιού Γιαννάκη Αγγέλου, τον βιολιστή Στέλιο Λαζάρου, και πίσω τους τον ακορντεονίστα Γιώργο Κουλαξίζη, τον τυφλό μαέστρο και κιθαρίστα Στέλιο Χρυσίνη και τον νεαρό τότε ντράμερ Μέμο Κυριαζή, κουμπάρο του Καζαντζίδη.

Ο Στέλιος τραγουδά την "Ζιγκουάλα" που την εποχή εκείνη χάλαγε κόσμο αλλά και το "Για μας ποτέ μην ξημερώσει". Στην ίδια ταινία η Μαρινέλλα τραγουδά σόλο για πρώτη φορά το λαϊκό καλαματιανό: "Άλλάξανε τα πράγματα", ένα άκρως φεμινιστικό τραγούδι! Ποιος μπορεί βλέποντάς την να την συνδέσει με την μεγάλη κυρία της πίστας, όπως εξελίχθηκε δέκα χρόνια μετά. Τότε πραγματικά αλλάξανε τα πράγματα...