Για ποια φωνή είπε ο Μπιθικώτσης: «Έχει στασίδι στην Εκκλησία!»

Στο περιθώριο μιας ηχογράφησης στα στούντιο της Κολούμπια  ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης ακούει τυχαία μια άγνωστη γυναικεία φωνή... 

Για ποια φωνή είπε ο Μπιθικώτσης: «Έχει στασίδι στην Εκκλησία!»

Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης πρωταγωνιστεί σε ένα χαριτωμένο επεισόδιο στα στούντιο της Κολούμπια στις αρχές της δεκαετίας του '70.

Στο διάλειμμα μιας ηχογράφησης περνά μπροστά από μια μισάνοιχτη πόρτα και ακούει μια γυναικεία φωνή που τον εντυπωσιάζει. Βλέποντας τον Μάκη Μάτσα κοντοστέκεται τον κοιτάζει με απορία και του λέει: "Αυτή η φωνή που ακούω, να μου το θυμηθείς, έχει στασίδι στην εκκλησία! Πώς τη λένε;"

Αυτή η φωνή δεν ήταν άλλη από την Χαρούλα Αλεξίου που τότε ηχογραφούσε τον πρώτο μεγάλο προσωπικό της δίσκο με σμυρνέικα και παραδοσιακά τραγούδια. Το αλάνθαστο αυτί του Μπιθικώτση έπιασε τις συχνότητες μιας γνήσιας λαϊκής φωνής που έμελλε να κάνει σπουδαία καριέρα. Μεταξύ άλλων η Χαρούλα ερμήνευσε τότε και τη θρυλική "Δημητρούλα" που σε πρώτη εκτέλεση είχε τραγουδήσει σαράντα χρόνια νωρίτερα η εμβληματική Ρόζα.

Ο παραγωγός της και μετέπειτα σύζυγός της Αχιλλέας Θεοφίλου περιγράφει την πρώτη εμπειρία με τη φωνή της Χαρίκλειας Ρουπάκα, όπως ήταν το πραγματικό όνομα της Χαρούλας. Παραδέχεται ότι ενθουσιάστηκε ακούγοντάς την αλλά δεν το έδειξε. Της είπε απλά: "Έλα σε δέκα μέρες με τη μητέρα σου να υπογράψουμε ένα συμβόλαιο..."

Στο δοκιμαστικό η Χαρούλα είχε αναμετρηθεί με το τραγούδι του Απόστολου Καλδάρα: "Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι". Σε κάθε περίπτωση το "στασίδι" του Μπιθικώτση ήταν προφητικό για την Χαρούλα Αλεξίου...