O Μανώλης Χιώτης έριχνε ξύλο κάθε βράδυ στου «Αλεξανδριανού»

Ο Μανώλης Χιώτης ήταν νευρικός και καβγατζής και το έλεγε η ψυχή του. Είχε διδαχτεί την «τέχνη» του ξύλου από τον πατέρα του τον Διαμαντή Χιώτη, ένα διαβόητο νταή, που χάθηκε άδοξα.

O Μανώλης Χιώτης έριχνε ξύλο κάθε βράδυ στου «Αλεξανδριανού»

Νεαρός ακόμα, στις αρχές της δεκαετίας του '50, ο μεγάλος σολίστας εμφανιζόταν στο κέντρο "Πίνδος" στη Νέα Φιλαδέλφεια. Επρόκειτο για ένα after της εποχής όπου κάθε βράδυ γίνονταν φασαρίες και έβγαιναν κουμπούρια και μαχαίρια.

Τις παρεξηγήσεις αυτές τις καθάριζε ο ιδιοκτήτης, ο Βαγγέλης Μανδρούλιας, επονομαζόμενος "Αλεξανδριανός", μάγκας με τα όλα του. Έκανε μάλιστα αυστηρές συστάσεις στο προσωπικό να μην ανακατεύεται στους καβγάδες του. Ο μόνος που δεν υπάκουε ήταν ο Μανώλης Χιώτης, που του άρεσαν οι μπελάδες. Άφηνε κάθε φορά το μπουζούκι του και έσπευδε να συνδράμει τον εργοδότη του.

Κάποια φορά αγανακτισμένος ο Αλεξανδριανός από την ανυπακοή του, τον σημάδεψε κατάστηθα με το πιστόλι και πυροβόλησε. Στο τέλος διαπιστώθηκε ότι είχε τρυπήσει μόνο το μανίκι του.

"Ωραίο σημάδι ξέρεις, κυρ Βαγγέλη", τον ειρωνεύτηκε ο Χιώτης "Αν ήταν κάθε φορά να σκοτώνω όσους σημαδεύω, θα ήθελα ένα δικό μου νεκροταφείο για να τους θάβω. Αυτό είναι το κόλπο. Να πυροβολείς κάποιον στα ίσια αλλά να τρυπάς μόνο τα μανίκια του σακακιού του".

Εκείνη την εποχή ο Χιώτης έπαιζε και τραγουδούσε, μεταξύ των άλλων και το μυθικό "Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω"