Queen: «We Are the Champions» - Η «απάντηση» του Freddie Mercury στους οπαδούς της Λίβερπουλ (vid)

Ο Freddie Mercury έγραψε το We Are the Champions σε «απάντηση» του You Never Never Walk Alone των οπαδών της Λίβερπουλ.

Queen: «We Are the Champions» - Η «απάντηση» του Freddie Mercury στους οπαδούς της Λίβερπουλ (vid)

Το "We Are the Champions" κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1977 με το άλμπουμ των Queen που είχε τον τίτλο News of the World. Γραμμένο από τον Freddie Mercury, θεωρείται ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους ύμνους της ροκ.

Πηγή έμπνευσής του στάθηκε ένας άλλος ύμνος, αυτός της Λίβερπουλ! Ήταν στο τέλος της συναυλίας που είχε δώσει το συγκρότημα στο Bingley Hall του Stafford, όταν το κοινό άρχισε να τραγουδά το You Never Never Walk Alone. Τότε ο Mercury αποφάσισε να γράψει ένα τραγούδι που θα ξεσήκωνε τα πλήθη.

Δήλωσε σε μια συνέντευξή του: «Σκεφτόμουν το ποδόσφαιρο όταν το έγραψα. Ήθελα ένα τραγούδι συμμετοχής, κάτι στο οποίο να κολλήσουν οι οπαδοί. Του έδωσα όμως περισσότερη θεατρικότητα από ότι σε ένα συνηθισμένο ποδοσφαιρικό τραγούδι».

Παρόλα αυτά ο Mercury δεν ήταν φανατικός ποδοσφαιρόφιλος. Ούτε είχε κάποια συγκεκριμένη ομάδα που υποστήριζε. Κάποιοι λένε ότι ήταν οπαδός της Τσέλσι. Άλλοι, με αφορμή κάποια παρουσία του στο Old Trafford, ισχυρίζονται ότι ήταν φαν της Man Utd.

Στην πραγματικότητα το ποδόσφαιρο δεν ήταν στις αθλητικές προτεραιότητες του Freddie. Στο σχολείο του άρεσε η πυγμαχία και το πινγκ-πονγκ. Έπαιζε μάλιστα και ήταν αρκετά καλός. Αργότερα απολάμβανε να παρακολουθεί τένις και ράγκμπι.

To εξώφυλλο του άλμπουμ News of the World

O Freddie Mercury γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 1946 στη Ζανζιβάρη και πέθανε στις 24 Νοεμβρίου 1991 στο Λονδίνο. Το πραγματικό του όνομα ήταν Farrokh Bulsara. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους και πιο χαρισματικούς τραγουδιστές όλων των εποχών. Έμεινε στην ιστορία για το εύρος της φωνής του και τη σκηνική του παρουσία.

Στις 23 Νοεμβρίου του 1991 έκανε ανακοίνωση στον Τύπο, που είχε κατασκηνώσει έξω από το σπίτι του στο Κένσινγκτον στο Λονδίνο, ότι έπασχε από AIDS. Μία μέρα αργότερα πέθανε.

Η μουσική του "We Are the Champions" βασίστηκε στο πιάνο του Mercury, ενώ οι Roger Taylor και John Deacon έπαιξαν τα ντραμς και το μπάσο. Ο Brian May πρόσθεσε το σόλο στην κιθάρα. Τα φωνητικά, που ήταν πολύ απαιτητικά, έκανε ο Μercury. Αξέχαστη θα μείνει η ερμηνεία του στη συναυλία του Live Aid, στο Wembley Stadium το 1985.

Παρά τη δήλωση του Mercury ότι το τραγούδι γράφτηκε για το ποδόσφαιρο δεν έλειψαν οι θεωρίες συνωμοσίας για το τι πραγματικά εννοεί. Κάποιοι θεωρούν ότι στην πραγματικότητα είναι ένας ύμνος στην ομοφυλοφιλία που ο Mercury τον έγραψε αμυνόμενος στις επικρίσεις που δεχόταν για τη σεξουαλική του ζωή.

Το τραγούδι γνώρισε μεγάλη επιτυχία και έγινε Νο 1 στα τσαρτς αλλά κυρίως έγινε αθλητικός ύμνος που ακούγεται μετά από την κατάκτηση ενός τίτλου σε κάθε άκρη της γης. Είναι ένα τραγούδι για τους νικητές κι ένα «χαστούκι» για τους ηττημένους.

Πέρα από αθλητικά γεγονότα χρησιμοποιήθηκε και σε ταινίες, όπως το Mighty Ducks (1992), A Knight's Tale (2001). Ο οδηγός της Formula 1, Fernando Alonso, τραγούδησε το τραγούδι αφού κέρδισε το Κινέζικο Grand Prix του 2005. Λίγα χρόνια αργότερα το 2009, το ίδιο έκανε ο Jenson Button.

Ο Donald Tramp χρησιμοποίησε το τραγούδι στην προεκλογική εκστρατεία του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων το 2016, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του συγκροτήματος.

Info: We Are the Champions - Kυκλοφόρησε το 1977 - Στίχοι: μουσική: Freddy Mercury


We Are the Champions

I've paid my dues
Time after time
I've done my sentence
But committed no crime
And bad mistakes
I've made a few
I've had my share of sand kicked in my face
But I've come through
(And I need to go on and on, and on, and on)

We are the champions, my friends
And we'll keep on fighting 'til the end
We are the champions
We are the champions
No time for losers
'Cause we are the champions
Of the world

I've taken my bows
And my curtain calls
You brought me fame and fortune and everything that goes with it
I thank you all
But it's been no bed of roses
No pleasure cruise
I consider it a challenge before the whole human race
And I ain't gonna lose
(And I need just go on and on, and on, and on)

We are the champions, my friends
And we'll keep on fighting 'til the end
We are the champions
We are the champions
No time for losers
'Cause we are the champions
Of the world