Μια δύναμη από το παρελθόν

Αφού και χθες (20/5) επιβεβαιώθηκαν οι περισσότερες προτάσεις, ρίχνουμε μια ματιά στα γερμανικά μπαράζ, καθώς πέραν του στοιχηματικού, προκύπτει και μια διαφορετική ιστορία

Μια δύναμη από το παρελθόν

Με ικανοποίηση κύλησε για λογαριασμό μας και η στοιχηματική Κυριακή. Σε όσα παιχνίδια δεν ρισκάραμε ιδιαίτερα, τα πράγματα πήγαν κατ’ ευχήν. Το 1,75 της Μίλαν πέρασε πανηγυρικά (5-1 τη Φιορεντίνα), το ίδιο και το Goal στο Λάτσιο – Ίντερ (ματς με σκορ 2-3). Η Σαραγόσα συνέτριψε την Αλμπαθέτε και ακόμα ένα στάνταρ έγινε δικό μας.

Μόνο η Κροτόνε δεν ανταπεξήλθε στο Σαν Πάολο κι αυτό γιατί η Νάπολι αποφάσισε να γίνει αμείλικτη σε ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον. Οι συμπαθείς φιλοξενούμενοι από τη Νότια Ιταλία υποβιβάστηκαν.

Ο γερμανικός Βορράς

Η σεζόν στη Γερμανία ολοκληρώνεται σήμερα και τυπικά. Στο Κίελο, ένα από τα βορειότερα άκρα της Γερμανίας. Από πάνω του δεν υπάρχει τίποτα πέραν της βαλτικής θάλασσας. Απέχει 90 χιλιόμετρα από το λιμάνι του Αμβούργου.

Σε αυτή την πόλη των περίπου 250.000 κατοίκων (για τα δεδομένα της Γερμανίας είναι κάτι σαν …κωμόπολη) εδρεύει η τοπική Χολστάιν. Δεν τη γνωρίζουν και πολλοί, όμως είναι από τις αρχαιότερες ομάδες της χώρας. Ιδρύθηκε στις 7 Οκτωβρίου 1900. Το ξεκίνημά της ήταν αρκετά δυναμικό. Κατέκτησε το πρωτάθλημα το 1912, ενώ το 1910 και το 1930 έφτασε μέχρι τον τελικό, αλλά ηττήθηκε (αρχικά από την Καρλσρούη και τελικά από τη Χέρτα).

Από τότε πέρασε δύσκολες περιόδους. Ειδικά μέσα στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο σχεδόν διαλύθηκε. Παρά το γεγονός αυτό, πέρασαν κάποιοι σημαίνοντες ποδοσφαιριστές των «πάντσερ». Όπως ο Ότματ Βάλτερ,μ αδερφός του «μυθικού» Φροτζ Βάλτερ και παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Δ. Γερμανία το 1954 στο λεγόμενο «θαύμα της Βέρνης». Επίσης, ο τερματοφύλακας Αντρέας Κέπκε στη Χολστάιν έπαιζε πριν φτιάξει το όνομά του και φτάσει μέχρι την κορυφή της Ευρώπης με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα. Εκεί ανατράφηκε και ο νυν τεχνικός του Αννόβερου Αντρέ Μπραϊτενράιτερ, καθώς και ο νυν μεσοεπιθετικός της Βέρντερ Βρέμης Φιν Μπάρτελς.

Τον Αύγουστο του 2017 ανέβηκε στην Τσβάιτε Λίγκα ύστερα από 36 χρόνια απουσίας. Και μέσα στη σεζόν εντυπωσίασε. Τι κι αν ήταν νεοφώτιστη; Αγωνιζόταν με φουλ επιθετικούς προσανατολισμούς και ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια με ενεργητικό 71 γκολ. Περισσότερα έβαλε μόνο η Μπάγερν! Στη Μπουντεσλίγκα εκείνη βέβαια.

Η Χολστάιν εισήλθε στα μπαράζ ανόδου και προσπαθεί να κάνει τη μεγάλη έκπληξη. Στον πρώτο αγώνα ηττήθηκε με 3-1 στο Βόλφσμπουργκ και απόψε υποδέχεται τους «λύκους» στο σπίτι της. Δεν ξέρουμε αν θα υπερκαλύψει τη διαφορά ή αν θα λυγίσει μπροστά στην εμπειρία των αντιπάλων της. Γνωρίζουμε όμως ότι θα αποδώσει αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Επίθεση!

ΠΡΟΤΑΣΗ

Χολστάιν Κίελ – Βόλφσμπουργκ Over 2,5 ή 3,5

Από εκεί και πέρα, το πρόγραμμα δεν υπόσχεται κάτι αξιόλογο. Θα μας ενδιέφεραν τα 2-3 γκολ στο παιχνίδι της Χάουγκεσουντ με τη Ρόζενμποργκ, βλέποντας ότι οι πρωταθλητές δεν ανοίγουν τα σκορ των αγώνων τους και οι περισσότεροι αντίπαλοί τους, εμφανίζουν απέναντί τους σκληρή άμυνα. Ειδικά όταν ο σύλλογος του Τροντχάιμ αγωνίζεται εκτός Ούλερβαλ.

ΠΡΟΤΑΣΗ

Χάουγκεσουντ – Ρόζενμποργκ 2-3 ΓΚΟΛ