Ξεπροβοδίζοντας τους Ιταλούς

Σχεδόν όλα τα πιάσαμε χθες (19/5) και συνεχίζουμε με ό,τι καλό υπάρχει στη Σέριε Α και οπουδήποτε αλλού.

Ξεπροβοδίζοντας τους Ιταλούς

Ο Κώστας Μήτρογλου έβαλε ακόμα ένα γκολ και μας βοήθησε για ακόμα μια φορά. Ανέβηκε στο over η Μαρσέιγ, κέρδισε και η Μονακό. Από την Ολλανδία είδαμε πολλά γκολ στο Ουτρέχτη – Φίτεσε και στη Γερμανία ο τελικός ανέβηκε και στο Over 3,5. Πέρασε θριαμβευτικά κι η Βαγιαδολίδ. Μια χαρά λοιπόν κύλησε το βράδυ μας και τηλεοπτικά και στοιχηματικά.

Πάμε τώρα στην τελευταία αγωνιστική της Α’ Ιταλίας. Ας δούμε πρώτα τη βαθμολογία.

1. Γιουβέντους 92 --Πρωταθλήτρια--
2. Νάπολι 88 --Champions League--
3.Ρόμα 74
4.Λάτσιο 72
5.Ίντερ 69
6.Μίλαν 61
7.Αταλάντα 60
8.Φιορεντίνα 57
9.Σαμπντόρια 54
10.Τορίνο 51
11.Σασουόλο 43
12.Τζένοα 41
13.Μπολόνια 39
14.Κιέβο 37
15.Ουντινέζε 37
16.Κάλιαρι 36
17.ΣΠΑΛ 35
18.Κροτόνε 35
19.Βερόνα 25 --Υποβιβάστηκε--
20.Μπενεβέντο 21 --Υποβιβάστηκε--

Πρωταθλήτρια λοιπόν η Γιουβέντους. Νάπολι και Ρόμα θα λάβουν μέρος στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ. Η τέταρτη της παρέας θα είναι μία εκ των Λάτσιο και Ίντερ που αναμετρούνται στη Ρώμη. Οι «λατσιάλι» θα κουνήσουν σεντόνι εφόσον δεν χάσουν. Οι «νερατζούρι» μόνο αν κερδίσουν. Το σίγουρο είναι ότι οι Μιλανέζοι θα πιέσουν πολύ και λογικά θα βρουν τουλάχιστον ένα γκολ. Πιθανό όμως να βρουν και οι ακόμα καλύτεροι επιθετικά γηπεδούχοι.

Η Μίλαν σκοπεύει να κρατηθεί στην έκτη θέση, γιατί αν τερματίσει έβδομη, θα μπλέξει στην περιπέτεια των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ. Οπότε καλείται να κερδίσει την απογοητευτική Φιορεντίνα. Οι «βιόλα» έχουν θεωρητικές ελπίδες για να βρουν εισιτήριο για την Ευρώπη. Πρέπει να κάνουν διπλό στο Σαν Σίρο, συγχρόνως να χάσει η Αταλάντα από την Κάλιαρι και το κυριότερο: Ακόμα κι αν συμβούν αυτά, θα πρέπει να υπερκαλυφθεί το +12 της Αταλάντα στη διαφορά τερμάτων…

Η Αταλάντα από την πλευρά της με μια ισοπαλία είναι οριστικά 7η. Με νίκη, ελπίζει σε στραβοπάτημα της Μίλαν. Όμως, η Κάλιαρι μόνο αδιάφορη δεν είναι.

Διαδικαστική είναι η αγωνιστική για τις Σαμπντόρια, Τορίνο, Σασουόλο, Τζένοα, Μπολόνια και τις υποβιβασμένες Ελλάς Βερόνα και Μπενεβέντο.

Οι Κιέβο, Ουντινέζε, Κάλιαρι, ΣΠΑΛ και Κροτόνε προσπαθούν να αποφύγουν τη 18η θέση. Στην Κιέβο φτάνει μια ισοπαλία στο ματς με τη Μπενεβέντο. Στην Ουντινέζε επίσης μια ισοπαλία μπορεί να της εξασφαλίσει την παραμονή εκτός κι αν παρουσιαστεί απίστευτος συνδυασμός αποτελεσμάτων.

Η Κάλιαρι εξασφαλίζεται σίγουρα με νίκη. Αν χάσει, σώζεται εφόσον δεν κερδίσουν και η ΣΠΑΛ και η Κροτόνε μαζί. Η ΣΠΑΛ θέλει το ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από την Κροτόνε ή νίκη και ήτα έστω μίας από τις προαναφερθείσες. Η Κροτόνε θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από τη ΣΠΑΛ ή ήττα μιας εκ των παραπάνω.

Το θέμα είναι ότι αν η Κροτόνε μείνει πίσω στο σκορ από τη Νάπολι, όλες οι κινδυνεύουσες θα αναθαρρήσουν. Ένα ή δύο γκολ της Νάπολι καθιστούν αδιάφορη ολόκληρη την υπόθεση παραμονή. Όμως, οι Ναπολιτάνοι έχουν διάθεση να βυθίσουν στη δεύτερη κατηγορία μια ομάδα που εδρεύει ελάχιστα χιλιόμετρα από το Σαν Πάολο; Ίδωμεν…

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Λάτσιο – Ίντερ GOAL
Μίλαν – Αταλάντα 1
Νάπολι – Κροτόνε Χ2

Αντίο και στους Ισπανούς

Όχι, η Πριμέρα δεν έχει τίποτα να μας προσφέρει. Η δεύτερη κατηγορία όμως μας δίνει τον πιθανό άσο της Σαραγόσα. Δίνει μάχη για να μπει στα μπαράζ ανόδου και η νίκη επί της υποδεέστερης Αλμπαθέτε είναι απλά μονόδρομος.